Alături de tine este bărbatul pe care îl meriți

Prietenul meu a trăit într-o căsnicie civilă cu o femeie care foarte mult își dorea să se căsătorească cu el și să aibă copii. A trecut prin multe alături de el, i-a rămas fidelă, l-a susținut în vremurile lui grele din punct de vedere financiar.

Cu toate acestea, bărbatul s-a răcit repede față de ea, dar au locuit împreună din vinovăție, datorie și obișnuință. Dar atunci când a întâlnit o femeie nu atât de înțeleaptă, dar mai tânără, a părăsit-o pe cea care i-a fost alături.

La ceva timp după această istorie, am avut la terapia mea un client din Europa. Bărbatul a povestit că, după divorțul cu fosta sa soție, s-a simțit foarte epuizat. După un timp, a întâlnit o femeie cu câțiva ani mai mare decât el. Frumoasă, matură, înțeleaptă.

Așa a descris-o el. Alături de ea, el se simțea împlinit și fericit. Ea pentru el era ca o fântână din care scotea putere. I-am ascultat și admirat povestea. Dar povestea s-a ruinat ca un turn, deoarece clientul mi-a spus că el nu dorește această femeie.

Cu ea se simte bine, confortabil, dar nu există o atracție puternică și își face griji că, în câțiva ani, această atracție va dispărea de tot. Dar și îi este incomod să renunțe la ea, deoarece atâția ani ea l-a susținut, l-a iubit, l-a admirat.

Din când în când, bărbatul aruncă pe furiș priviri spre femeile mai tinere, își amintește de soția sa și se învinovățește pentru asta. Se pare că unii bărbați, sub conceptul de a fi înțelepți, interpretează altfel lucrurile.

Văd diferit de ceea ce văd femeile

Mi se pare că înțelepciunea feminină nu este sinonimă cu iertarea și cu acceptarea necondiționată. O femeie înțeleaptă nu este aceea care, de frică să nu piardă bărbatul, va rămâne alături de el chiar dacă vede că ea nu-l mai atrage.

O femeie înțeleaptă trebuie să aibă stimă de sine, valoare pentru ea însăși, pentru felul ei de a fi. A fi înțelept nu înseamnă a manipula. O femeie înțeleaptă este femeia care vede lucrurile așa cum sunt ele în realitate, fără iluzii pentru ea.

Femeia înțeleaptă recunoaște dreptul de a fi imperfectă, dar, în același timp, își păstrează valoarea, iar dacă bărbatul o rănește, ea nu se va ține de el cu orice preț. Doar un bărbat înțelept poate fi alături de o femeie înțeleaptă și invers.

În caz contrar, un partener matur repede se va plictisi de unul imatur. Fiabilitatea este o poveste similară. După părerea mea, este nevoie de încredere în partener. Dacă ești o persoană fără stabilitate, atunci nimeni nu va sta mult alături de tine.

Uită-te la tine, analizează cine ești, ce vrei. Ai nevoie de un partener puternic? Vrei ca partenerul tău să fie mai înțelept? Dar cu stai tu cu maturitatea ta personală și emoțional?

Vei avea alături de tine acel partener pe care îl meriți, căci doar tu ești cea în măsură să alegi. Ai ceea ce meriți.