AL TĂU de lângă tine nu va pleca

Prea mult trecut în prezentul oamenilor. Femei și bărbați: toți vorbesc despre ceea ce a fost cândva. Cum s-au iubit și cât de minunat îl percepeau pe omul de alături. Da, au fost zile în care credeai că trăiești un vis și nu realitatea. Ți-a fost frică că totul se va sfârși într-o zi, pentru că era prea frumos. Și s-a încheiat.

Nu pentru că era perfect sau că erai cea mai fericită. S-a sfârșit povestea de iubire, atât a fost să existe în viața, în mintea și în inima ta. Ți-au rămas amintiri, dar și un prezent care are nevoie de alte visuri, alți oameni, alte dorințe, alte gânduri.

Poate ai inima sfâșiată. Poate reproșezi și învinuiești pe toți laolaltă. Posibil, acum compari pe cel din prezent cu omul din trecut. Da, experiențele te-au schimbat. Te-au  impus să-ți pui un scut care-ți ascunde emoțiile, sentimentele. Astfel te simți în siguranță, ești încrezută că de azi înainte nu vei mai permite să fie rănită.

Trecutul te-a maturizat, judeci lucrurile la rece și nu mai iei decizii pripite. Despărțirile sunt dureroase, mai ales atunci când ești părăsită în cele mai complicate momente din viața ta. Doare, dar nu e corect să-l impui pe cel pe care îl iubești să facă parte din tot întregul tău. Dacă omul de lângă tine nu face parte din povestea ta nu te agăța cu orice preț de el, nu te sacrifica pentru a-l avea alături. Privește-te în oglindă – îți vei vedea propria reflecție. Trebuie să fie și reflecția lui, asta înseamnă să facă parte din tine și tu parte din el.

Nu contează în ce circumstanțe te afli, fie că ești bolnavă, în depresie, stresată, în criză de nervi, omul care îți este predistinat pe viață nu-i este frică de viitor, de consecințe. Luptă, crede, te susține. Trebuie să înțelegi un lucru foarte important: nu-l căuta în alt bărbat, deoarece el nu a fost al tău. De-ar fi fost, nu pleca. AL TĂU de lângă tine nu va pleca chiar dacă se va răscula o lume.

AL TĂU te ascultă, crede în tine și face compromisuri. AL TĂU vrea mai mult, mai sincer, mai de suflet. AL TĂU luptă pentru dragostea voastră. AL TĂU pleacă doar atunci când ambii luați această decizie, crezând că doar așa veți putea să fiți fericiți și împliniți. Greșești dacă îl vrei înapoi. Ești naivă dacă ești convinsă că el este tot ce meriți. Trebuie să fii deșteaptă și conștientă de faptul că mereu ți se cuvine mult mai mult.

Cine nu e AL TĂU mai devreme sau mai târziu va dispărea din lumea ta. De aceea încearcă să-ți asumi toate surprizele și consecințele vieții. Fii pregătită să afli un adevăr, cât de dur ar fi el. Iar atunci când cel pe care îl credeai universul tău se retrage pe ușa din spate, lasă-l să-și urmeze drumul.

Mulțumește-i că astfel a permis acelui „AL TĂU” să vină în viața ta, lângă cel alături de care nu-ți va fi frică că într-o zi totul se va sfârși, pentru că nu vei avea timp să te gândești la acest lucru.

Cu drag, Mary.