Ajungem sa strângem în brațe un om drag ca mai apoi să-i dăm drumul…

Ea este Laura și are o poveste de suflet.

Am iubit. Fiecare dintre noi am iubit. Am iubit celest si demential si cu toate superlativele la un loc. Am privit ochi care ni s-au imprimat in fiecare fibra din noi. Am ținut mâini in mâinile noastre de parca am fi tinut întregul univers in palme. Si probabil, de cele mai multe ori, ne-a fost dor, prea dor, de acel zâmbet. Fiecare am avut o mare iubire. Iubirea aceea care te orbeste si te face sa simti ca tu n-ai trăit nimic de fapt, pana la el. Iubirea care face ca fiecare cuvant sa aib un sens, ca fiecare gest sa fie imprimat si pastrat in minte din nou si din nou si din nou. Asa te-am iubit si eu pe tine.

Toate drumurile duceau la tine. Toate secundele treceau ca sa ne aduca împreună. Nu stiu in ce moment te-am iubit mai mult. Nu stiu nici în ce moment am ajuns sa ne sfarsim. Dar stiu ca visam sa cucerim lumea împreună si tu erai rupt din romanele moderne cand stateai pe covorul din sufragerie si fredonai: „esti frumoasa ca o stea” . Mi-ai lăsat amintiri peste care nu voi trece niciodată. Mi-ai lăsat dureri care s-au dus. Pentru ca a fost odată al nostru este demult si timpul intr-adevăr trece si ne face vrand nevrând sa ne urmăm cursul firesc al vieții. Si ne trezim intr-o dimineata, apoi se face dupa miaza si avem o revelatie. Nu ne-am mai gandit la el. Nu ne-a mai apăsat dorul si nevoia de el.

Din acel moment, marea noastra iubire devine un trecut. Devine un om care ne-a dăruit clipe ale dracului de frumoase. Clipe pe care le vrem probabil înapoi. Nu-l vrem pe el, dar vrem momentele înapoi. O mare iubire trece la fel de subit cum începe, spunea el. Timpul trece. Nu vindeca. Dragostea nu e o boală. Dar ne acoperă sufletele si pune paturi peste asternuturile dezordonate din seri de mai. Si fiecare vis e lăsat in urma, iar drumurile catre el, ei bine, se închid… Poate ca fiecare din noi ar trebui sa ne gândim ca ajungem sa strângem in brate, ca apoi sa dăm drumul… Si fiecare dintre noi, va strânge mereu in brate pe cineva.

Am vrut sa scriu pentru ca totul trece la un moment dat. Dar noi, oamenii, continuam sa colectionam clipe.