Ai o relație care scârțâie? Gelozia poate reaprinde scânteia iubirii

Dacă sarea și piperul nu mai fac parte din ingredientele relației tale și simți că lucrurile au cam început să scârțâie, o mică scenă de gelozie ar putea fi soluția menită să reaprindă scânteia iubirii.

Deși vine criticată aspru de specialiști, gelozia își poate adjudeca uneori și un rol pozitiv în viața de cuplu, cu condiția să-și facă simțită prezența în doze mici, fără să conducă la pierderea controlului în raport cu partenerul.

Se spune că cine nu e puțin gelos, nu iubește cu adevărat, așadar iubirea în sine cuprinde și un strop de „emoție posesivă” – un sentiment care poate dezvălui teritorii neexplorate ale sufletului nostru.

Gelozia este cea care ne poate ajuta să ne dăm seama că partenerul nostru ne suscită încă interesul, chiar dacă eram convinși de contrariul, iar relația părea să se fi blocat într-o fază de monotonie, de „standby” sentimental.

Când gelozia se poate demonstra o resursa prețioasă

Dacă reușim să-i înțelegem bine mecanismele și efectele, gelozia se poate transforma cu ușurință într-o resursă prețioasa, grație căreia relația se regenerează, se împrospătează și își regăsește doza justă de pasiune.

În loc să consideram deci gelozia un inamic periculos cu care trebuie să ne luptăm îndelung, e mai înțelept să o folosim ca pe un instrument optim pentru a obține „o viteză în plus” la motorul de cuplu, transformând-o într-o veritabilă armă de seducție.

Adrenalina geloziei poate evita calea certurilor și a tensiunilor inutile, alegând în schimb rolul menit să exprime pasiune, atracție și dorință – apanaje care aduc multă satisfacție ambilor parteneri, dăruindu-le momente intime deosebit de intense.

Când sentimentul de gelozie începe să ne dea târcoale, este fără îndoială mai înțelept să adoptăm o soluție inteligentă: nu trebuie să încercăm să ne controlăm partenerul, ci să facem în așa fel încât acesta să aleagă singur să ne stea alături, zi după zi. Dacă vă așteptați ca lucrul acesta să vină de la sine, flacăra iubirii se va stinge fără măcar să băgați de seamă.

Putem așadar să utilizăm un strop de gelozie în realația noastră, pe postul de avocat pledant, care va întoarce lucrurile în favoarea cuplului, aprinzând din nou scânteia sentimentelor pasionale ce au marcat începuturile poveștii de iubire.

Sursa :