Ai o frumusețe spirituală incredibilă: simte libertatea de a fi tu însăți și atunci vei fi cu adevărat fericită!

Psihiatrii și psihologii afirmă că cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru propria bunăstare spirituală este dorința de a fi tu însăți.

Nu le permite altora să îți dicteze cum ar trebui să fii și mai ales, nu te lăsa copleșită de gândul că nu coincizi cu imaginea pe care au construit-o alții în locul tău.

Conștientizează faptul că este unul din drepturile tale general umane de a te exprima fără constrângere și frica de a fi oprimată de cei din jur.

Este totuși un drum lung de la depășirea propriilor temeri și neîncrederi până la dobândirea sentimentului de încredere pe care ți-l oferă autenticitatea. Înainte de a te contrui într-un mod specific doar ție, trebuie să identifici ce te face ceea ce ești.

Caută un loc în lume unde te simți cel mai bine, ca acel punct în spațiu să îți satisfacă toate necesitățile morale. Apoi fă-te comod, pentru a te putea concentra pe calitățile pe care ți le valorifică acel loc.

Gândește la ce-ți dorești, distruge barierele și fii un liber cugetător. Dezvoltă-ți creativitatea și originalitate depistând ceea ce te face diferit.

Nu suprima emoțiile negative. Ele fac parte din tine. Nu urma un tipar a ceea ce trebuie să simți într-un anumit moment.

Nu îți evalua sentimentele prin nivelul de corectitudine. Experiența ta și contextul este unul diferit de ale oricărui alt om, de aceea acceptă ceea ce simți fără să te judeci sau să te critici.

Mergi la risc, cu condiția însă că activitățile tale să nu dăuneze altora. Iar odată ce te-ai hotărât să faci ceva nu te lăsa descurajată de părerea altora. Decizia întotdeauna va fi a ta.

Caută și creează-ți propria fericire. Nu aștepta ca altcineva să o facă în locul tău. Alte persoane în mod indispensabil vor face parte din viața ta, izolarea completă este imposibilă, dar numai tu ai puterea și controlul a ceea ce faci și ceea ce ești!

Sursa :