Ai nevoie de doar 5 minute ca să înțelegi dacă omul de alături te înșală sau nu

Fidelitatea este baza unei relații după mai multe motive. Fidelitatea este o formă de respect, rezultatul relațiilor armonizate și reflecția încrederii. Complementară iubirii, fidelitatea este fundamentul pe care un cuplu poate construi un viitor frumos.

Infidelitatea este inversă fidelității – distruge o relație. Din păcate, în lumea contemporană infidelitatea este o epidemie care doboară până și cele mai sănătoase familii.

Din fericire, oamenii de știință de la Universitățile Florida și Brigham au făcut câteva cercetări care au demonstrat: ai nevoie de doar 5 minute să spui: înșală omul de lângă tine sau nu?

Cum să determini că omul este infidel

În timpul cercetării au fost chestionați oameni care și-au înșelat partenerii. La rândul lor, acești parteneri erau fideli. În tot acest timp oamenii erau supravegheați de alt grup de oameni, necunoscuți. Aceștia în doar 5 minute au reușit să spună cu exactitate dacă ceilalți au înșelat sau nu.

Ascultă-ți intuiția

Primele 5 minute de discuție – sunt cele mai importante. Prima ta impresie despre un om spune multe despre acesta. Oare nu ți-au adus aminte despre asta, atunci când te-ai dezamăgit în cineva? Ți-ai spus atunci: „Știam de la bun început…”

Înstinctul nostru de autoconservare ne ajută să analizăm și să determinăm falsul și alte semnale periculoase. Dacă din primele minute discuția ne oferă niște indicii cum că acest om nu este pentru noi – fii atentă.

Atunci când în rol intră inima și emoțiile, este mult mai greu să apreciezi situația. Nu poți să spui cu exactitate: acest om este bun sau rău. Cel mai probabil este inversul la ceea ce crezi. Dacă ești nevoită să motivezi acțiunile lui, cel mai probabil îți ascunzi adevărul.

Pur și simplu fă primul pas, detașează-te de emoții pe câteva clipe și vezi lucrurile obiectiv. Aici te vor ajuta prietneii apropiați sau rudele, care cu adevărat îți doresc binele: prima lor impresie despre un om poate să-ți spună suficient de multe.

 

 

 

Sursa :