Ai mare grijă ce vorbești! Iată cuvintele care pot provoca diferite boli

Cuvintele au o putere uriașă. Datorită cuvintelor, noi ne creăm realitatea și viitorul. Nossrat Peseschkian, un cunoscut neurolog și psihoterapeut, a descoperit cuvintele care te fac să te îmbolnăvești, dându-le denumirea de „Vorbire organică”. El a demonstrat că aceste cuvinte există în vocabularul fiecăruia din noi.

Mai târziu a descoperit și cum să le neutralizeze. De fapt, ce înseamnă „Vorbire organică”? Sunt cuvintele și expresiile care direct acționează asupra organelor omului. Este și o energie periculoasă și distrungătoare.

Aparent, sunt niște cuvinte pe care le folosim chiar foarte des și credem că sunt doar niște metafore, dar în realitate îi transmitem corpului nostru niște indicții clare, pe care acesta le îndeplinește.

Psihoterapeutul Peseschkian a analizat dacă vorbirea organică provoacă boli sau doar ne transmite informații despre ea. S-a confirmat că anumite cuvinte pot provoca și boli. Mai întâi omul folosește cuvintele, în urma cărora apar bolile, anume cele pe care le-am pronunțat.

Iar când apare boala, cuvintele distrungătoare se înrădăcineză și mai tare în vocabularul nostru, nu doar ca să ne anunțe despre boală, dar pentru a susține boala. Vorbirea organică este un program psihologic individual și are o menire: de a susține ceea ce s-a creat.

Iată ce reprezintă fiecare expresie și la care boli anume se referă:

Nu-mi mai aparțin mie; m-am săturat de toate; viață otrăvită – Cancer;

Nu pot digera ce îmi spune – Ulcer;

Sătul până în gât; mi-e greață de toate – Anorexie;

Dau putere furiei; nu mă pot controla – Astm;

Iau prea aproape de inimă -Infarct;

N-aș vrea să fiu în pielea lui – Alergie și probleme ale pielii;

Îmi omor mințile cu tine – Migrene;

Nu am motive de bucurie – Ficatul;

Să nu te mai văd – Probleme cu ochii;

Nu vreau să aud așa ceva; taci – Auzul;

Sunt furios; sunt dezgustat – Depresie;

Nu are importanță cui îi sunt adresate aceste cuvinte: dacă le spui în adresa ta sau le spui altcuiva. Este suficient să le spui, asta duce la îmbolnăvire. Fiți foarte atenți ce spuneți, cui spuneți.

Sursa :