Ai iubit vreodată cu adevărat? Trei etape pe care trebuie să le treacă orice cuplu în drumul către fericire

Natura dragostei este o taină care preocupă umanitatea de-a lungul mai multor secole. Nimeni nu poate afirma că a descifrat această trăire cu adevărat. Cu toate acestea, atât filosofii antichității, cât și psihologii modernismului afirmă că iubirea poate fi experimentată doar de câteva ori în viață.

Prima iubire – farmecul naiv al tinereții

Pentru început apare un sentiment efemer, care aduc îndrăgostiții într-o lume romantică a idealurilor. Oamenii sunt capabili să meargă la sacrificii majore de dragul primei iubiri, deoarece au senzația că ea este unică și irepetabilă, iar a doua la fel ar fi pur și simplu imposibilă.

Neajunsul primei iubiri este faptul că partenerii nu sunt niciodată complet sinceri. Ei încearcă să creeze impresia unei persoane perfecte în fața partenerului, neglijând în acest mod adevărata fericire.

A doua iubire – lupta între foc și apă

În această iubire ambii parteneri încearcă să se influențeze reciproc să meargă la compromis, încercând să nu își sacrifice propriile dorințe. După prima etapă a idealizării, persoana știe mult mai limpede ce își dorește de la o relație.

Perioadele de liniște și mulțumire însă sunt des înlocuite cu sentimente de furie și gelozie. O astfel de iubire oferă o lecție utilă, dar pentru că torturează sufletul nu poate continua la nesfârșit.

A treia etapă – apare în mod neașteptat, când persoana a renunțat să mai caute iubirea

Această iubire pare stranie, diferită de tot ce a simțit persoana anterior, dar anume această înfățișare a acestui sentiment a fost negată atât de mult timp.

Această iubirea echilibrează lumea interioară a persoanei. Calitățile negative și cele pozitive se retrag din priorități în favoarea sentimentului de afecțiune față de partener. În etapa a treia dispare tendința de competivitate și se încearcă susținerea reciprocă.

Unele persoane nu pot ajunge la a treia etapă. Odată ce au suferit în a doua etapă din dragoste, din teamă și neîncredere, ei revin la o îndrăgostire naivă. Ceea ce îi prinde într-un cerc vicios.

Cei mai rezistenți și răbdători trec prin treia etapă și cunosc fericirea alături de partener.

Sursa :