fb

„Ai grijă de tine” înseamnă mai mult decât „Te iubesc”

Cât de frumos ar fi, câte chipuri luminoase ar zâmbi, câte suflete împlinite și fericite am avea dacă tot ce s-ar spune ar fi adevărat. Nu s-ar purta măști și după declarații de dragoste nu s-ar ascunde scopuri mediocre și murdare. Toate promisiunile ar fi materializate și iubirea ar fi una sinceră, pură și nu declarativă, nu de dragul lumii. Viața nu ar mai fi comparată cu un coșmar, odată ce oamenii ar ști să aprecieze pe cei care oferă fără să ceară și ar iubi pe cei care îi iubesc. Ei nu vor alerga după oameni indiferenți și nu vor cerși iubirea de la cei care nu simt nimic, a căror inimă bate pentru altcineva.

În dragoste ar fi mai senin dacă oamenii ar ști să facă diferența dintre cuvinte false și adevărate. Nu ar mai fi atâtea reproșuri, lacrimi, regrete și greșeli dacă unii ar înțelege că iubirea nu constă în bani, țoale, în reguli și-n diete. Nu ar mai fi divorțuri și despărțiri dureroase dacă nu ar fi graba asta care sinucide suflete. Comunicarea ar fi temelia unei relații puternice și frumoase. Totul ar fi altfel.

Poate ar fi mai multă împlinire sufletească și mai multe zâmbete sincere – nu schițate, nu crispate, nu false – dacă ne-am învăța să ne vedem de viața noastră și să nu ascultăm ce vorbește această societate cu creierul șters, care trăiește în stupiditate și vrea să ne manipuleze, să ne  ia ce mai avem de preț din suflet. Nu vom mai da greș în căsătorii, în relații, nu ne vom alege doar cu cicatrici și cu depresii, atunci când vom conștientiza că un „Te iubesc” spus într-o seară pentru a cuceri poate să nu valoreze la fel de mult cât un „Ai grijă de tine” rostit în fiecare zi cu sinceritate. Iar în spatele acestei atenții să știi că se ascunde grija, iubirea, unui om care ar face orice ca să te vadă bine. Uneori e de dorit să înțelegi că „Te iubesc” pot fi doar două cuvinte fără sens, iar „Ai grijă de tine” ar putea fi totul. O știi și tu – în zilele noastre este prea multă minciună, de asta pune preț pe sinceritate, nu pe vorbe goale. Și iubește sincer.

„Ai grijă de tine” înseamnă mai mult decât „Te iubesc.” – citat cu autor anonim