fb

Reguli ale vieții spuse de Agata Christie

„Am capacitatea de a accepta viața așa cum este, fără momente de isterie, și, de-asemenea, o abilitate foarte utilă de a adormi în orice moment și în orice loc.”

Scoate din „Scufița Roșie” lupul – oare îi va plăcea măcar unui copil acest lucru? La fel ca în toate lucrurile care există în viață, ai nevoie de o porție de stres, dar nu una foarte mare.

„Comportă-te ca o domnișoară” – principalul slogan al timpurilor. Acesta ascundea anumite revendicări curioase. „Întotdeauna lasă puțină mâncare în farfurie; niciodată nu bea cu gura plină; niciodată să nu-ți fie frică să lipești un timbru suplimentar pe plic dacă, desigur, este gratis. Și, cel mai important: îmbracă lenjerie curată înainte de a călători cu trenul, în caz de dezastru”.

Nu există o greșeală mai mare în viață, decât să vezi și să auzi capodoperele artei în momentul nepotrivit. Pentru mulți, Shakespeare a dispărut, pentru că l-au studiat în școală.

Majoritatea din noi suntem meșteșugari. Facem ceea ce putem și ce ne aduce plăcere, și vrem să vindem la un preț profitabil produsul nostru. Totuși, trebuie să avem în vedere forma și mărimea, care este cerută.

Ce tâmplar bun ar face un scaun de un metru jumătate înălțime? Nimeni nu va dori să se urce pe el, indiferent de cât de mult ai încerca să convingi un om că această înălțime face scaunul mai frumos.

Robert Graves mi-a spus odată, că nu există nici o ocupație mai favorabilă pentru dezvoltarea gândirii creatoare decât spălatul vaselor. Cred că avea mare dreptate.

Nu știu exact ce duce la o prietenie între bărbat și femeie – prin natura sa, bărbații nu-și doresc niciodată să prietenească cu o femeie.

Numai în momentele în care vezi oamenii amuzanți, realizezi cu adevărat cât de mult îi iubești! Poți admira frumusețea, inteligența și farmecul, dar se va sparge ca o mică bulă de săpun, la cel mai mic indiciu de amuzament.

Dacă nu poți accepta modul de viață al soțului tău, nu te apuca de acest lucru – cu alte cuvinte, nu te căsători cu el. Să spunem că este un vânzător; catolic; preferă să trăiască în afara orașului; joacă golf; iar în vacanțe adoră să plece la mare. Iată cu ce te căsătorești.

Sunt de modă veche, iar pentru mine căsătoria este mult mai mult decât iubire, este – respect. Dar nu trebuie să-l confunzi cu admirația. Admirația față de bărbat pe tot parcursul căsătoriei, mi se pare, incredibil de plictisitoare și se sfârșește cu dureri reumatice în zona gâtului.

Dacă aș putea face un cadou unui nou-născut, aș alege unul singur: un caracter bun.

Repetă-ți în mod constant că oamenii se plictisesc să te asculte. Într-adevăr, de ce ar trebui să fie interesați de viața ta mai mult decât de-a lor?

Pentru majoritatea oamenilor în vârstă, cel mai neplăcut este pierderea independenței. Cred că acest sentiment este și motivul pentru care multe femei în vârstă devin atât de  suspicioase, și văd în jurul lor doar hoți și se consideră victime, care cu siguranță vor fi furate sau otrăvite.

Cred că acest lucru nu este un semn de slăbiciune mentală, ci, mai degrabă, căutarea unui stimul: o viață devine mai interesantă dacă cineva încearcă să te otrăvească.

Războiul nu rezolvă nici o problemă. Victoria este la fel de distrugătoare ca și învingerea.

Se pare că dedicarea mă impresionează mai mult decât toate celelalte virtuții. Dăruirea și curajul – două dintre cele mai bune calități.

Se spune că, oamenii fericiți nu au nici o istorie?

Nu îți spun „Nu face imprudențe!”. Te știu, vei face exact pe dos! Dar, ai grijă să nu fii imbecil!

În general, sfaturile bune nu sunt luate în considerare, dar acesta nu este un motiv pentru a nu le mai oferi.

Tinerețea se pierde doar pentru a se autodepăși.

Una dintre cele mai norocoase lucruri care ți se pot întâmpla în viață este, cred, să ai o copilărie fericită.

Nu este niciodată prea târziu să cunoști adevărul.

Femeile nu știu să aștepte, tine-ți minte acest lucru.

Îmi place să trăiesc. Am fost câteodată sălbatică, disperată, grav de nefericită, împovărată de tristețe, dar, dincolo de toate acestea, știu că a fi pur și simplu vie este un lucru formidabil.

Source :

esquire.ru