fb

Află starea de spirit a unei persoane după culoarea hainelor pe care le poartă

Manipularea a devenit o parte componentă a relațiilor contemporane. Manipulăm cu ajutorul cuvintelor, acțiunilor, mirosurilor, gusturilor, formelor și în special cu ajutorul culorilor, care au o influență deosebită în procesul de schimb de informații. Specialiștii în marketing, psihologii și chiar oamenii de știință studiază și analizează efectul culorilor asupra oamenilor.

Specialiștii din publicitate și web designerii manipulează cumpărătorii cu ajutorul culorilor. De exemplu: butoanele de plată sunt de cele mai multe ori verzi, deoarece această culoare simbolizează încrederea, iar butoanele roșii nu mai sunt folosite deoarece stârnesc simțul neliniștii. Aceleași trucuri sunt folosite și în viața de zi cu zi, fără să ne dăm seama. Ne influențăm pe noi și pe cei din jur, alegând o culoare sau alta, și astfel ne exprimăm necesitățile.

Știind de ce are nevoie o persoană, este foarte de ușor de ales cuvintele, care vor duce într-o anumită direcție negocierile. Observă cu atenție ce culoare domină în aspectul fizic al interlocutorului tău.

Persoana este îmbrăcată în roșu – nu i se acordă destulă atenție
Pregătește-ți urechile: vei fi nevoit să asculți mult timp. Oferă complimente. Acea persoană va fi interesată de tine doar în cazul în care i se va oferi posibilitatea să se prezinte pe sine.
Persoana îmbrăcată în albastru este în căutarea soluțiilor
Este culoarea preferată a profesioniștilor. Culoarea albastră calmează mintea și te ajută să te concentrezi. Așa că poți discuta cu încredere cifre și scheme, să vorbești puțin și clar, prezentând fapte concrete.
Persoanei îmbrăcată în galben îi place să comunice
Atunci când întâlnești o persoană îmbrăcată în galben, pregătește-te pentru o discuție amicală. Vorbește despre idei creative. Însă dacă acea persoană a combinat culoarea galbenă cu negru, fii atent – dispoziția lui poate fi extrem de schimbătoare.
Persoana îmbrăcată în verde tinde spre armonie
Dacă o persoană preferă să poarte haine de culoare verde – acest lucru vorbește despre dorința de a se afla într-o atmosferă liniștită. Nu o vei putea atrage la evenimente zgomotoase, în schimb vei putea petrece alături de ea o seară într-o atmosferă relaxantă. În timpul unor negocieri cu această persoană păstrează-ți emoțiile spontane, vorbește liniștit și nu te grăbi.
Persoana îmbrăcată în violet este în căutarea sensului vieții
Pasionații de violet sunt oameni de suflet, independenți și binevoitori. Ei deseori își cercetează propria viață. Cu aceste persoane este bine să discuți subiecte legate de dezvoltarea emoțională și despre sensul vieții. De asemenea, împreună cu ei poți discuta despre ecologie, hrană și mediul ambiant.
Persoana îmbrăcată în portocaliu tinde spre fericire și satisfacție
Poți discuta deschis despre teme privind confortul fizic – mâncare, căldură, locuință și altele. Însă dacă această persoană a combinat hainele de culoare portocaliu cu negru, înseamnă că este preocupată doar de teme despre pierderi și griji.
Persoana îmbrăcată în roz tinde spre confort
Aceste persoane sunt romantice și zboară puțin printre nori. Fetele în roz nu au nevoie de cifre și fapte, ele au nevoie doar de istorii interesante.
Persoana îmbrăcată în negru vrea să domine
Într-o discuție este important să creezi iluzia că ești dominat. Trebuie neapărat să menționezi că nu fără acea persoană ești pierdut. Și nici nu este încântată să asculte povești despre succesele altora. Ei nu sunt gata să accepte schimbări.
Persoana îmbrăcată în alb vrea să fie deosebită
Sunt gata să discute despre schimbări, sunt gata să învețe, însă nu îi atinge: ei nu pur și simplu au îmbrăcat haine albe și anume în această perioadă a vieții lor nu sunt dispuși pentru „îmbrățișări” cu persoanele mai puțin cunoscute.
Persoana îmbrăcată în gri este în căutarea intimității
Dacă garderoba unei persoane este dominată de „50 shades of grey”, înseamnă că proprietarul acesteia trece printr-o mică depresie și are puțină energie. Purtarea îndelungată a hainelor de culoare gri înseamnă neîncredere în forțele proprii și demonstrează teama de a dezamăgi. Nu pune întrebări prea personale.

Source :

dozadesucces