Adu-ți aminte de aceste cinci fraze în cele mai grele momente din viața ta

Greutățile apar pe neașteptate, atât de rapid – încât ne doboară. Uneori nici susținerea celor apropiați nu ne ajută să le depășim. Mai devreme sau mai târziu lucrurile vor merge în direcția bună, dar dacă simți că nu mai ai puteri, repetă aceste cinci fraze:

1. Am dreptul să plâng, dar curând voi râde

Încărcarea gândurilor cu emoții pozitive te ajută să depășești momentele de tristețe și insucces. Să nu simți vină față de propria persoană, dacă nu mai ai puteri.

Este important să ții minte că această stare nu poate dura o veșnicie. Să plângi este binevenit, dar după aia trebuie să te aduni și să mergi mai departe.

2. Cel mai bun om care mă poate ajuta să trec peste greutăți – sunt eu

Te pot înconjura prieteni buni, un partener de încredere, o familie minunată, este chiar recomandat să accepți ajutorul lor. Totuși, tu ești cel care trebuie să depășească acest moment greu.

Fără durere, fără energie, fără speranță va fi foarte greu să ieși din acel spațiu închis. Ascultă-i pe cei din jur, acceptă-le ajutorul, apoi lansează procesul de curățare interioară.

3. Nu pot să schimb situația, dar pot să mă schimb pe mine în relație cu această situație

Sunt lucruri pe care este imposibil să le eviți: despărțirea, durerea, relațiile care se distrug, chiar dacă depui tot efortul.

Nimeni din noi nu poate controla în totalitate aceste greutăți, dar noi suntem responsabili de gândurile noastre. „Nu pot” ne face să refuzăm orice tentativă de a depăși aceste greutăți, pe când „Pot” te va ajuta să ai puterea să faci asta.

4. Voi încete să trăiesc, atunci când îmi voi depăși frica

Trebuie să ieși din zona de confort. Când depășim anumite greutăți, credem că acest spațiu confortabil dispare. Trebuie să depășim frica și să trecem dincolo, unde suntem gata să riscăm, să încercăm, să fim puternici.

5. Trebuie să am grijă în fiecare zi de liniștea mea și de echilibrul interior

Ai grijă de sănătatea ta, fizică și mintală. Ai grijă de gândurile tale. Ai grijă de ceea ce faci și ce vorbești.

Nu uita că viața merge mai departe și multe lucruri se schimbă. Ne place sau nu. trebuie să fim parte a acestei mișcări.

Nimeni nu poate prevesti când vor apărea momentele grele, dar noi suntem cei care le putem depăși. Pentru că odată ce vom trece de furtună, vom vedea soarele și curcubeul fericirii noastre. 

Sursa :