fb

Adevăruri dure pe care trebuie să le știi pentru a avea o relație sănătoasă

O relație sănătoasă nu se construiește de una singură și firește, nu apare din indiferență și lipsă de implicare. Pentru a ajunge la ziua în care să vă iubiți total, să aveți încredere unul în celălalt și să fiți siguri că alături de acel om vreți să petreceți tot restul vieții, e important să înțelegeți câteva lucruri acum. Lucruri dure, dar atât de importante!

Nu ești perfect/ă, nu ești un Superstar

Cu toții trebuie să ne cunoaștem propria persoană, pentru ca relațiile noastre să funcționeze în mod sănătos, iar o parte din asta constă în acceptarea propriilor mizerii. Nici unul dintre noi nu este perfect. Și nici tu nu ești. Deci, hai să trecem peste noi, să ne recunoaștem defectele și să încercăm să fim mai buni.

Nici partenerul tău nu este perfect

Dacă nu ești capabil să atingi nivelul de perfecțiune, nu poți aștepta ca partenerul tău să o facă.

O relație necesită muncă

Pentru că nu ești perfect/ă, o vei da în bară și tu și partenerul/ partenera ta. O prioritate a relației trebuie să rămână: să vă iubiți și să vă apreciați reciproc pentru cine sunteți și ce oferiți relației. Când faci acest lucru, aștepți exact asta în schimb. Lucrați împreună pentru a găsi soluții agreabile în orice situație.

Este vorba despre a oferi și a primi, dar nu e întotdeauna 50 la 50. Obișnuiește-te

Relațiile au un ritm. Vor fi timpuri când ti vei avea nevoie de sprijin suplimentar din partea partenerului și timpuri în care partenerul tău va avea nevoie de mai mult sprijin din partea ta. În cazul în care vă iubiți cu adevărat, fiecare va dori să ofere mai mult decât primește. Pe de altă parte, atunci când raportul acestor două lucruri este într-un continuu dezechilibru, este timpul să reevaluezi relația.

Comunicarea este cheia, pentru că citirea gândurilor este imposibilă

Oricât de mult ți-ai dori, partenerul tău nu poate fi un cititor de gânduri și nu ar trebui să te aștepți ca el să știe, pur și simplu, ceea ce vrei sau modul în care te simți. Așa că, începe să vorbești și să asculți, pentru că nici tu nu poți citi gândurile. Nu trebuie să faci presupuneri. Dacă veți comunicați clar, veți evita neînțelegerile, supărările și dramele.

Vei lupta. Dacă nu lupți niciodată, atunci nici unul dintre voi nu investește suficient pentru ca relația să dureze

Irosim timpul și energia doar pe lucrurile care ne interesează. Dacă simți furie și ai sentimentele rănite pentru ceva ce s-a întâmplat cu ani în urmă și ai intrat în orașul Apatiei, fă-ți o favoare atât ție cât și partenerului, pune capăt relației și mergeți mai departe.

Dacă te gândești să pui capăt relației, șansele sunt ca partenerul tău să gândească la fel

Dacă tu (sau partenerul tău) te simți orbit de un moment de nefericire din relația ta, probabil că nu acorzi suficientă atenție relației și trebuie să reevaluați angajamentul pe care-l aveți unul față de celălalt.

Lucrurile pe care partenerul tău nu le știe POT și cel mai probabil îi vor face rău (pentru că le va afla)

Trăim în epoca rețelelor de socializare într-un oraș numit Selfie. Sfatul meu este să îți trăiești viața ca și cum orice lucru pe care îl faci ar trebui postat. Indiferent de cât de mult încerci să ascunzi anumite lucruri, în cele din urmă vor ieși la iveală.

Compararea partenerului/ partenerei cu alții/altele este un mod sigur și rapid de a-ți ucide relația

Dacă persoana de acolo este atât de minunată, atunci de ce nu ești sau nu încerci să fii cu ea? Dacă există cineva mai superior decât partenerul pe care îl ai, atunci, te rog, prin toate mijloacele, vezi-ți de drum și lasă-ți partenerul să fie liber pentru a-și găsi pe cineva care îl va aprecia așa cum este.

Relația pe care o avem cu persoanele care ne îngrijesc în copilărie, poate influența modul în care ne vom comporta în relațiile noastre de adulți

Psihologul John Bowlby, a teorizat că copiii formează legături cu persoanele care le îngrijesc încă de când sunt sugari, iar calitatea acestor relații influențează obiceiurile instinctive care ne pot urma la maturitate. Deci, o mare parte din comportamentul partenerului tău are de-a face foarte puțin cu tine și mai mult cu relația pe care a avut-o cu cei care l-au îngrijit.

Nu îți vei schimba partenerul, iar încercarea de a o face, în mod constant, este nedreaptă și poate deveni abuzivă

Dacă îi impui cuiva, în mod constant, să facă schimbări, îi poți distruge încrederea și imaginea de sine. Ai putea gândi că o faci pentru a-l ajuta sau pentru că îți pasă atât de mult. Dar nu ai dreptate. Încerci să schimbi pe cineva care nu îți place atât de mult, în cineva pe care-l poți iubi. Și nici unul dintre voi nu va proceda cum trebuie. Deci, fie accepți acea persoană cum este, fie îți găsești pe altcineva care nu necesită atâta „reparare”.

Partenerii violenți nu se schimbă

Indiferent dacă este vorba de violență verbală, emoțională, mentală sau fizică, nu își vor vedea greșelile și nu vor învăța să se comporte mai bine. Nu vor trece peste ea. Și o vor face iar și iar. Singura ta opțiune este de a părăsi relația în orice mod posibil. Acceptă ajutorul pentru a te regăsi și învață să recunoști semnele încât să poți evita aceste persoane în viitor.

Source :

lifehack.org