Adevărul este că iubirea nu presupune compatibilitate!

Mulți nu sunt în stare să diferențieze o persoană pe care o consideră atrăgătoare, de una care le este sortită de viață. Cea mai mare greșeală pe care o faci la început de relație este faptul că îți idealizezi partenerul și nu încerci să îi observi obiectiv defectele.

Majoritatea oamenilor nu înțeleg că iubirea nu este egală cu compatibilitatea. Acest fapt rezultă într-o dezamăgire atunci când îți dai seama că partenerul tău nu e persoana care o credeai.

Persoana care afirmă că este îndrăgostită la nebunie de tine, dar care nu este în stare să ți se destăinuie, care nu se poate afla în prezența ta mai mult decât 2 zile fără întrerupere, care îți inspiră suspiciuni și dubii –  nu este compatibilă cu tine.

Este un adevăr dur și e posibil ca majoritatea să nu fie de acord cu el.

Nu vei înțelege pe deplin conceptul de compatibilitate până nu vei fi într-o relație. Sentimentul de iubire este ușor de perceput și de descris, iar cel de compatibilitate este mult mai dificil. Primul se manifestă imediat, iar al doilea necesită timp pentru a fi descoperit.

Suntem predispuși să criticăm alte persoane, însă până când nu vom cunoaște cu adevărat un om și nu îi vom afla adevăratele intenții, nu avem dreptul să îl judecăm.

Adevărul este că poți să iubești multe persoane și să simpatizezi și mai multe. Însă dacă ai găsit o persoană cu care te simți compatibil, care o să îți fie concomitent și iubit și prieten –  nu îl lăsa să plece, el este ursitul.

Un om care îți este predestinat îți va schimba viața. El își va scoate în evidență tot ce este mai valoros în tine.

Compatibilitatea este lucrul care vă ține împreună când relația voastră trece prin niște provocări.

Budiștii afirmă că nu vei simți nimic care să îți puncteze că ai găsit persoana potrivită. De acest lucru îți dai seama cu timpul. Luis de Bernieres a spus că dragostea este o nebunie temporară, iar atunci când sentimentul va scădea din intensitate trebuie să îți dai seama dacă rădăcina ta cu cele ale partenerului s-au împletit îndeajuns ca să vă determine să fiți încă împreună.

Iubirea nu este o sete de a lua în posesie o altă persoană și nici un impuls pasional. Dragostea este o cunoaștere.

Sursa :