Adevăratul motiv pentru care el se poartă urât cu tine, te jignește și este indiferent

Să fie clar de la început – nu e vorba de violența fizică în relații, atunci când bărbatul lovește femeia de alături. Dacă ești într-o astfel de relație, ridică-te și pleacă imediat. Punct.

Vorbim despre un alt tip de violență – cea emoțională. Influența ei este periculoasă, dar este greu să o explici.

Te întrebi: „Înainte nu era așa, de ce acum se întâmplă aceste lucruri?” Anume asta și este periculos.

Omul de alături se poartă bine cu tine… uneori. Acum, când relația a avansat și emoțiile sunt mai profunde, el s-a schimbat. Simți că nu este alături de tine, că se retrage de fiecare dată, că mult prea des vă certați, că nu mai există emoții sincere.

Începi să te întrebi: ce am făcut greșit? Ce este în neregulă cu mine? Ce pot să fac ca el să se schimbe? Adevărul însă e că nu tu ești cea care l-ai schimbat. Nimeni nu poate forța pe altcineva să facă ceea ce nu vrea. Rămâne o singură explicație: el este cel care a decis să se poarte astfel. Nu numai că el a decis, dar îi și permiți o asemenea posibilitate.

Da, iată și adevărul crud: oamenii se poartă cu tine exact așa cum le permiți!

Oferi acceptul tău și chiar motivezi să aibă anume un astfel de comportament față de tine. Trăiești alături de el, omul care nu încearcă să construiască relația și-i spui în același timp: „Îți mulțumesc, anume așa și vreau să te porți cu mine. Sunt de acord cu toate”.

Comportamentul lui este incorect. Deseori însă de vină e subaprecierea ta, lipsa de respect față de tine însăți. Oamenii deseori pierd relații de lungă durată în favoarea unor intrigi de moment, crezând că asta este tot ceea ce ei merită.

Dacă permiți partenerului să aibă un asemenea comportament față de tine, îi arăți că ești de acord, că meriți anume asta. Și de fiecare dacă când îl ierți, doar îl motivezi să continue în același ritm. Ceea ce trebuie să știi este că, un bărbat adevărat nu jignește femeia, el are grijă de ea!

Este un cerc vicios din care cu greu poți să ieși, mai ales când el își cere iertare, după ore întregi de suferință. Dar după asta ia totul de la început.

Spune ceea ce simți, spune ce te deranjează și ce fel de relație îți dorești. Dacă el nu este capabil să se schimbe sau refuză să facă asta, pleacă. Vei găsi omul care te va merita. Pleacă în lumea ta interioară, regăsește-ți autoaprecierea, respectul de sine, dragostea față de lucruri frumoase.

Sursa :