Adevărata fericire e când sufletul încetează să caute ceea ce nu are și începe să prețuiască ceea ce este

Nu ești fericit când gonești după fericire. Nu ești fericit nici atunci când ții de mână un om drag, iar în minte e altcineva. Nu ești fericit când toată viața cauți să îți realizezi visurile și până la urmă înțelegi că ai rămas cu ele atârnate de suflet. Fericirea nu o cumperi într-o zi de toamnă, hoinărind pe străzile din Paris. Fericirea nu e undeva departe. Fericirea nu e în explozii de emoție, dar în sentimente frumoase trăite la timpul potrivit. Trăite în prezent.

Dacă nu ești în regulă, dacă simți că lumea ta o ia razna și nimic nu te mai motivează să faci lucruri importante, să știi problema nu e în cei din jur și nici în soartă. Problema e în tine și în felul tău de a percepe fericirea. Pentru că oamenii nefericiți nu vor reuși niciodată să fie și împliniți. Iar neîmplinirea duce la eșecuri. Totul se leagă atunci când începutul e pornit aiurea și sfârșitul e înțeles greșit.

Adevărata fericire e în inima ta, nu în veșnice căutări. Nu trebuie să cauți dragostea, să cauți jumătatea ta, să cauți secretul fericirii, să cauți lumină la capătul unui tunel. Caută în tine motive să fii fericit. Caută în sufletul tău o rază de soare și luminează cu ea lumea celorlalți. Abia când vei înțelege că nu ceea ce poți să ai în viitor contează, dar ceea ce ai în prezent, abia atunci restul lucrurilor se vor optri în loc și tu vei înțelege cine ești și ce vrei cu adevărat. Atunci vei fi împăcat cu tine, te vei regăsi și vei avea toate motivele să nu fii trist, rece, nefericit. Nu căuta, regăsește-te!

Adevărata fericire e când sufletul încetează să caute ceea ce nu are și începe să prețuiască ceea ce este.