Acum, dacă cineva m-ar atinge pe umăr, l-aş pălmui fără ezitare, pentru a-l pedepsi în felul acesta că încearcă să imite o mângâiere care e doar a ta

Am cunoscut multe tipuri de bărbați. Bărbați bogați care erau gata să ofere totul pentru femeia pe care o iubeau. Nemernici care nu știau să iubească și să respecte pe omul de alături. Afemeiați care credeau că fiecare femeie e o jucărie cu care se pot juca și apoi au tot dreptul să o arunce. Bărbați educați și sensibili care erau folosiți, iar sentimentele lor nu erau prețuite. Fiecare dintre ei m-au învățat câte ceva, au lăsat în urma lor gânduri, fapte, amintiri.

Apoi te-am cunoscut pe tine. Un bărbat simplu care are multe idei constructive și visuri mărețe. Cu tine am putut să vorbesc despre încălzirea globală, despre cele mai buni mărci de mașini, dspre noi femeile și despre voi bărbații. Lângă tine m-am simțit naturală, respectată și înțeleasă. A fost pentru prima dată în viață când doream ca timpul să se oprească, iar tu mereu să mă ții de mână.

Nu aș spune că între noi este dragoste la prima vedere. Ne trebuie timp ca să ne cunoaștem, dar am avut destul timp ca să ne simțim sufletele. Ne-a durut atunci când ne-am luat rămas bun. Ne-a durut gândul că am putea să nu ne mai vedem niciodată, că ne desparte  kilometri.

Am fost supărați că ne-am născut în țări diferite, pe rutină, pe muncă, pe tot ce ne înconjoară, chiar dacă eram conștienți că exagerăm. Dar, acum am aflat că cei din trecut nu erau ca tine și cele din viața ta nu au fost ca mine. Cu nimeni nu ne-am simțit atât de iubiți și nimeni nu ne-a sărutat în așa fel încât sufletele noastre să vibreze.

Acum, dacă cineva m-ar atinge pe umăr, l-aş pălmui fără ezitare, pentru a-l pedepsi în felul acesta că încearcă să imite o mângâiere care e doar a ta. Tu m-ai sărutat pe frunte și m-ai ținut cu atâta grijă de mână. Ai avut posibilitatea să mă dezbraci de haine și să guști fiecare părticică a corpului meu, dar ai ales să-mi descoperi sufletul de toate grijile, fricile și dezamăgirile.

Ai avut răbdarea de a mă asculta și mi-ai mulțumit pentru simplu fapt că ți-am oferit ce am eu mai de preț: sufletul. Acum am aflat cum arată o mângâiere care nu ascunde scopuri carnale și meschine.

Am aflat cum să stai lângă om și să nu vrei să pleci de lângă el niciodată. Am aflat cum arată sinceritatea unui bărbat. Știu că nimeni absolut nimeni nu ar putea să mă mângâie cu atâta iubire, pentru că ei doar imită emoțiile,pe când tu le-ai trăit alături de mine.

Acum, dacă cineva m-ar atinge pe umăr, l-aş pălmui fără ezitare, pentru a-l pedepsi în felul acesta că încearcă să imite o mângâiere care e doar a ta. – Albert Cmus