,,Acum 9 ani credeam ca nu te iubesc însă… acum am aflat că te iubeam prea mult.” Un ultim mesaj al unei femei pentru dragostea ei din trecut

Ea este Cristina. E o femeie care știe să iubească poate o singură dată în viață. E o femeie care și-a petrecut ani de zile gândindu-se la cineva, dorindu-l alături, făcându-și planuri care așa și nu au devenit vreodată realitate. Acum e căsătorită, are alte dorințe și alte planuri. Ea pur și simplu vrea să spună un ultim mesaj lui, celui pentru care a trăit 9 ani.

,,Acum 9 ani credeam ca nu te iubesc insa… acum am aflat ca te iubeam prea mult.” Ne-am cunoscut acum vreo 9 ani in tren… amandoi veneam in vacanta acasa, culmea locuiam in acelasi oras insa pana atunci nu ne-a fost dat sa ne intalnim. Ne-am privit timizi cred ca vreo 30 minute pana am avut curajul sa ne vorbim. Imi amintesc si azi cum citea dintr-o carte si la cateva minute mai ridica privirea spre mine sa imi trimita un zambet. Zambet despre care nu stiam atunci ca imi va ramane mult timp intimparit in minte. Calatoria noastra a durat cam 10 ore, ore in care am vorbit, ne-am apropiat si totul -a sfarsit cu un sarut. Am petrecut timp impreuna si in vacanta.

Am continuat sa ne vedem si la intoarcere in Bucuresti, insa niciodata nu am avut o relatie cu adevarat. Ne petreceam serile impreuna, imbratisati insa preferam sa ne spunem ca suntem doar prieteni. Eu i vorbeam despre un baiat care ma placea si el la randul lui despre colega lui draguta. Nu stiam atunci de ce facem asta. Aveam sa aflu dupa 9 ani, timp in care fiecare isi facuse un rost in viata. M-am intors in micutul oras si ne-am intalnit intamplator… nu il mai vazusem de vreo 5-6 ani, insa nu uitasem acel zambet minunat. Am stat putin de vorba dupa care fiecare si-a vazut de treaba. Peste cateva zile a urmat ziua lui si i-am trimis un mesaj c-un simplu ,,La multi ani” care s-a transformat intr-o conversatie ce avea sa ma aduca la el in brate din nou… avea sa ma faca sa calatoresc in trecut unde la naiba, era el, dar langa el era atat de bine. Au urmat cateva zile in care totul a fost perfect. Insa calatoria noastra a trebuit sa ia sfarsit din nou, deoarece biletele vietii noastre au fost deja date: el iubitei sale iar eu sotului meu. Acum 9 ani credeam ca nu il iubesc… acum am inteles ca il iubeam prea mult!

Acum nu fac decat sa-i zic ceva, ceva de suflet. Îi zic ca a fost tot, dar chiar si acest tot pana la urma nu mai e intreg. M-am resemnat sa port o dragoste in mine. Sa iubesc pentru doi, sa ma las dusa de fiecare data in lumea viselor, sa traiesc lumi paralele. Am pus punct, desi in suflet stiu ca niciodata nu va fi asa. Fii fericit.”

Nu întotdeauna poți să-ți controlezi emoțiile. Uneori dragostea, trecutul sau visurile te fac să cauți refugiu în propria lume, una în care ești doar tu și el. Și nu contează cât timp trece, emoțiile doar rămân aceleași. Asta probabil e cel mai dăunător sentiment pentru prezent și pentru oamenii din prezent. Chiar dacă trec ani buni până înțelegi, contează totuși să înțelegi că prezentul e mai important decât orice. Păstrezi undeva aparte amintirile, dar atât. Iubești acum, trăiești acum, ești fericită acum.

Foto: skopljac.se