Aceste lucruri personale NU trebuie să le împrumuți sau să le dăruiești nimănui, niciodată

Ce facem cu vechile haine când nu mai avem nevoie de ele? Cel mai probabil le aruncăm sau le dăruim altora: rudelor, prietenilor sau persoanelor nevoiașe. La fel procedăm cu încălțămintea și cu multe alte obiecte. Considerăm că dăruirea lucrurilor de care nu mai ai nevoie te face o persoană generoasă. Dar nu se va solda această acțiune cu niște probleme?

În Antichitate, oamenii considerau că lucrurile personale sunt conectate de posesor la nivel energetic, spiritual. Pe haină, încălțăminte și bijuterii rămân bucăți de piele și păr. În legătură cu acest fapt există multe superstiții.

Este considerat că prin picioarele umane trece un flux abundent de energie, aproximativ 80 de trasee. Acest lucru înseamnă că încălțămintea este încărcată cu un maxim de energie. De aceea, atunci când altcineva îți poartă încălțămintea, energia lui interferează cu informația stocată de la tine, modificând-o.

Acest lucru afectează atât vechiul cât și noul stăpân. Dacă porți încălțămintea altei persoane, există riscul să fii influențat negativ.

Ce obiecte sunt cel mai periculos de împrumutat sau de dăruit?

Pălăriile, fesurile și alte obiecte care au avut un contact regulat cu părul și capul.

Tricourile, maiourile și lenjeria intimă.

Rucsacurile, poșetele și portmoneele. Dăruirea acestor lucruri poate avea un afect negativ asupra stării tale financiare.

Cuverturile, lenjeria de pat, saltelele. Aceste obiecte sunt considerate niște simboluri a bunăstării familiei.

Oglinzile de perete și de buzunar. Dacă dai aceste lucruri, există riscul să îți pierzi atractivitatea.

Vorbim aici despre lucrurile care au fost folosite deja de tine și nu o singură dată. Dacă obiectul este nou cumpărat, atunci nu trebuie să îți fie frică să îl dăruiești. 

De asemenea, poți să oferi, fără să îți fie teamă, piese de îmbrăcăminte care nu au avut contact direct cu pielea. Dar ca să fii în mod adecvat precaut, poți să le speli mai întâi cu praf de spălat și sare. Sarea înlătură urmele energetice lăsate de stăpânul hainei.

Dacă ai decis să îți arunci hainele, atunci mai întâi să le tai în bucăți mici, ca ele să nu fie îmbrăcate ulterior.

În popor există câteva superstiții în acest sens:

Dacă îți dai hainele rudelor sărace sau nevoiașilor, pierzi din propria energie iar starea ta financiară o să se înrăutățească.

Dacă îți cheltui ultimii bani pentru a cumpăra haine sau încălțăminte, o să ai mari probleme cu banii.

Dacă îmbraci o haină nouă la o sărbătoare, atragi noroc.

Tu decizi dacă să crezi sau nu în aceste superstiții. Strămoșii noștri s-au ghidat după ele de-a lungul a mai multor generații, deci nu sunt niște credințe fără sens.

Îți recomand din când în când să faci ritualuri de purificare. Trebuie să strângi într-o cameră 100 de obiecte inutile, pe care să le arunci apoi toate într-o zi. Aruncă obiectele care de foarte mult timp nu au fost folosite sau care s-au defectat, deteriorat. Poți trata acest ritual ca pe o curățenie generală.

Sursa :