Aceste lucruri îți „fură” fericirea în fiecare zi: scapă de ele și viața ta se va schimba

La sigur fiecare dintre noi a auzit că înainte de a primi ceva nou în viaţă, trebuie să te desparți de ceva vechi. Ne schimbăm noi, se schimbă şi lumea din jurul nostru.

Am enumerat şi clarificat mai jos 13 lucruri care sunt inutile şi de care trebuie să te desparţi. E garantat că viaţa va primi noi culori în urma acestui act:

1. Uită de necesitatea de a-ţi demonstra mereu punctul tău de vedere, fie el chiar cel mai corect. Sunt atât de mulţi oameni, care chiar şi sub riscul de a distruge o relaţie pot să insiste pe viziunea lor.

2. Uită de dorinţa de a controla lucrurile. Fii gata să renunţi la „luxul” de a cunoaşte totul despre toate. Fie vorba de prieteni sau rude, colegi de serviciu sau pur şi simplu vecini, permite-le să fie aşa cum sunt ei.

3. Uită de sentimentul de vină. Eliberează-te de deprinderea de a îi învinui pe alţii de eşecurile şi lipsurile tale. Nu îţi mai cheltui în van energia, îndreapt-o spre alte surse.

4. Încetează monologul negativ cu tine. Atât de mulţi oameni îşi permit să gândească negativ şi chiar se lasă ghidaţi de gânduri pesimiste. Apreciază-te just fără a critica în exces.

5. Uită de deprinderea de a te plânge pe oameni, situaţii, evenimente. Tu eşti cel care te face nefericit în primul rând.

6. Renunţă la critică. Toţi suntem diferiţi. Oamenii au gusturi şi viziuni diferite. Dacă nu înţelegi ceva asta nu înseamnă că lucrul în cauză este greşit.

7. Lasă în trecut dorinţa de a-i impresiona pe alţii. Înceatează să porţi o mască care nu ţi se potriveşte doar pentru a fi acceptat sau plăcut.

8. Nu te mai opune schimbărilor. Schimbările sunt un lucru normal, ele sunt necesare pentru o mişcare din punctul A în punctul B. Schimbările ne ajută să ne schimbăm viaţa spre bine.

9. Nu eticheta lucrurile. Nu eticheta oameni şi evenimente despre care nu cunoşti suficient. Lărgeşte-ţi orizonturile.

10. Lasă trecutul în trecut. Este extrem de complicat, dar trebuie să faci acest lucru.

11. Eliberează-te de frici. Frica este doar o iluzie, ea nu există în realitate, ci doar în conştientul tău.

12. Încetează să te îndreptăţeşti. Pur şi simplu admite că ai greşit. Din moment ce eşti împăcat cu tine, restul nu contează.

13. Nu mai trăi conform aşteptărilor celor din jur. Sunt atât de mulţi oameni care trăiesc o viaţă străină. De ce ai vrea să fii unul din el?

Sursa :