Aceste 10 mantre te vor ajuta să nu cedezi, când vei simți că viața este prea dură

Viața câteodată poate părea prea dificilă. Nu contează ce statut social sau economic ai, inevitabil te vei confrunta cu situații stresante. Pentru a putea înfrunta orice impas amintește-ți întotdeauna următoarele idei.

1. Tot ce e mai bun te așteaptă în viitor

Totul din jur este în continuă schimbare. Dacă la moment te afli într-o situație problematică, ține minte că ea nu va dura veșnic. Important e să rămâi optimist.

2. Lucrurile rele pot condiționa unele bune

Realitatea îți pare uneori dură, doar pentru că anume tu ai ales să o percepi astfel. Universul este neutru față de ceea ce se întâmplă în el. De aceea tu ești capabil să decizi cum să tratezi lucrurile.

3. Continuă să te miști

Cea mai bună soluție în cazul în care te simți nefericit e să întreprinzi ceva în acest sens. Inactivitatea și așteptarea că totul o să se rezolve de la sine nu au întotdeauna efectul dorit. Acționează ca să devii fericit.

4. Renunță la trecut

Tot ce contează la moment este prezentul .Trecutul a devenit doar o iluzie. Dacă vei continua să te gândești la trecut cu un sentiment de regret nu vei fi în stare să savurezi clipa actuală.

5. Acceptă ideea că nu poți controla totul

Conștientizează că în viață nu totul depinde de tine. Nu ești capabil întotdeauna să ții totul sub control. Câteodată trebuie să accepți doar rolul de observator.

6. Nu uita cine ești

Influențele din exterior pot deveni prea covârșitoare, încât să nu mai știi cine ești cu adevărat. În aceste momente ia-ți o pauză pentru meditație și introspecție.

7. Comunică cu cineva mai tânăr decât tine

O simplă conversație cu o peroană tânără te va motiva să îți dorești să trăiești viața la maxim. Încearcă să te inspiri de la ea cu entuziasmul existenței.

8. Ascultă

Putem învăța mult mai mult ascultând, decât vorbind. Acesta este un adevăr care va fi valabil oricând.

9. Lasă-te câteodată ghidat de emoții

Nu mai raționaliza totul în jurul tău, permite-ți să acționezi intuitiv, însuflețit de propriile emoții și sentimente.

10. Nu dispera

Când îți pare că munca pe care o exerciți este imperfectă iar tu nu coincizi cu idealul din mintea ta, contează să mergi înainte și să nu te lași copleșit de circumstanțe.

Sursa :