Acest detaliu te va ajuta să înțelegi ce simte el față de tine

Dacă ești suficient de atentă să observi în ce parte el își întoarce capul atunci când comunică cu tine, poți cunoaște multe adevăruri fundamentale despre conexiunea dintre voi.

Amintește-ți de toate acele momente în care voi doi vă pierdeați în magia unui sărut pasional.

În ce poziție se aflau corpurile și capurile voastre în acel moment? Dacă erați orientați spre stânga, există șansa că sentimentele voastre nu sunt cele mai sincere. Cel puțin, așa consideră mulți savanți contemporani.

Savanții de la Universitatea din Saskatchewan au analizat o serie de fotografii pe care sunt reprezentate cupluri îndrăgostite care se sărută; de asemenea, mai erau și poze cu diferite cupluri, între care nu exista pasiune în realitate.

În urma analizei, ei au observat faptul că partenerii cu adevărat îndrăgostiți au obișnuința de a-și îndrepta capul în dreapta.

Oamenii, care își sărutau membrii familiei, amicii sau alte persoane, de care nu erau conectați în sens armonios, își îndreptau capul spre dreapta.

Creierul uman este compus din două emisfere: dreapta și stânga – afirmă Jennifer Sedgwick – coautoarea acestei cercetări, – activitatea în una dintre ele ne impune să ne concentrăm pe o anumită activitate, sau să ne întoarcem într-o anumită direcție.

Vorbim aici de un fel de teorie a asimetriei psihologice. Conform acesteia, emisfera stângă reflectă mai multe manifestări emoționale, decât cea dreaptă. Anume din acest motiv, oamenii obișnuiesc să întoarcă capul în direcția umărului stâng atunci când intră în orice gen de contact cu persoana iubită.

Dar asta nu înseamnă că, îmbrățișând o rudă sau o prietenă dragă și întorcându-ne capul spre dreapta, nu-i iubim. Sedgwick explică acest lucru prin faptul că în contextul unor relații non-amoroase, în creier este activat un alt gen de neuroni.

Mai mult de atât, chiar și atunci când partenerul își întoarce în permanență capul spre dreapta, nu e cazul să ne problematizăm.

Fiecare persoană are propriile particularități neurologice. De exemplu, stângacii au o poziție a emisferelor complet opusă, respectiv ei își întorc capul, de regulă, în sens opus. Nu vă grăbiți să luați decizii pripite. Aveți încredere în inima voastră și totul va fi bine!

Sursa :