Această istorie sensibilă îți va schimba radical maniera de a-ți trăi viața!

Doi bărbați grav bolnavi erau internați în spital pentru o perioadă îndelungată. Cei doi nu se cunoșteau, dar s-a întâmplat să ocupe aceeași cameră. Unuia dintre ei i se permitea să petreacă o oră în poziție orizontală, în scopuri medicale. Pe când starea celuilalt bolnav era mult prea critică și trebuia să stea doar culcat săptămâni în șir.

Bărbații vorbeau ore întregi. Vorbeau despre viața lor. Vorbeau despre familie, femei, tinerețe, serviciu. Vorbeau despre tot ce era mai mult sau mai puțin semnificativ pentru ei.

În fiecare zi, bărbatului ce i se permitea să stea în picioare o oră, stătea la geamul alăturat de patul său. El a început să-i povestească celuilalt bărbat tot ce vede prin geam. În acest fel, bărbatul care nu se putea scula a început „să trăiască” în lumea culorilor și frumuseților de după fereastră pe care i le descria prietenul său.

De după geam se vedea un parc mare și un lac curat în care pluteau lebede. Cupluri îndrăgostite se plimbau zilnic pe acolo fiind fermecate de frumusețea locului. Dacă priveai în depărtare puteai vedea o priveliște extraordinară a orașului nocturn din vecinătate.

Bărbatul care stătea culcat, obișnuia să-și închidă ochii și să-și imagineze toate aceste lucruri. El a început să creadă atât de mult în spusele celuilalt, încât viața lui devenea mai calmă în fiecare zi, pentru că știa despre armonia frumoasă a vieții de după geam.

Într-o dimineață însă, medicul a intrat în cameră ca să viziteze bolnavii și a observat că bărbatul care se uita zilnic prin fereastră a murit.

După un timp îndelungat, celălalt bărbat și-a revenit parțial și acum i se permitea să se plimbe prin cameră câteva ore pe zi. Pentru prima dată după câteva luni, bărbatul s-a ridicat din pat și s-a apropiat de geam ca să vadă viața frumoasă de afară.

Prin geam se vedea doar un perede al clădirii alăturate.

Bărbatului nu-i venea a crede.

El și-a întrebat medicul cum e posibil acest lucru și unde sunt toate lucrurile frumoase despre care îi spunea prietenul lui. Iar doctorul i-a răspuns că acesta era orb și probabil că a făcut-o pentru a-i ameliora suferința și incapacitatea de a se ridica din pat…

Diferența o face felul în care vezi lucrurile, felul în care le accepți în viața ta și felul în care reacționezi la tot ce se întâmplă. 

Sursa :