Acceptă tot. Greșelile. Frustrările. Grijile. Lacrimile. Fricile. Și încearcă din nou mâine…

Nu vei reuși multe în viață, dacă vei refuza să recunoști cine ești cu adevărat, dacă vei pune lacăt trecutului și vei ascunde departe regretele și frustrările tale. Mai devreme sau mai tarziu acel trecut va reveni și acele regrete îți vor măcina sufletul. Nu vei putea să trăiești din plin fericirea de acum dacă nu vei accepta lacrimile de atunci, cu toate fricile și tăcerile lor. Acceptă tot. Doar așa vei trăi liber. Cu greșeli, cu regrete, cu griji, dar liber.

Acceptă gândul că nu mereu a fost bine, că poate nici acum nu e bine, că încă ai multe de învățat, oameni de iertat și amintiri de trecut prin inimă. Acceptă insuccesele tale, în dragoste și în viață. Acceptă ceea ce deja nu ai cum să schimbi. Acceptă-te pe tine și nu permite trecutului să ucidă speranța. Acceptând, dai o șansă lucrurilor frumoase de acum să devină amintiri bune în viitor. Acceptând, dai o șansă oamenilor dragi de acum să fie îngeri ai vieții tale în viitor.

Acceptă tot. Nu lăsa pe alții să te învețe cum să-ți ascunzi trecutul. Pentru că e imposibil să-l ascunzi, așa cum e imposibil să trăiești cu jumătate de suflet sau jumătate de inimă. Vei fi împlinită cu adevărat doar atunci când vei recunoaște ceea ce ai trăit, ceea ce ai suferit, că ai iubit cu adevărat sau că ți-a fost dor. Acceptă azi și mâine ia-o de la capăt: mai plină de viață, de speranțe, de încredere.

Acceptă tot. Greșelile. Frustrările. Grijile. Lacrimile. Fricile. Și încearcă din nou mâine… – citat cu autor anonim