fb

Abilitatea psihologică pe care trebuie să o stăpânești dacă vrei să ai succes

În urmă cu câteva decenii, termenul „plinătatea minții” implica misticismul oriental legat de călătoria spirituală a unei persoane, înrădăcinată în budism, hinduism și filozofiile antice chinezești.

Toate aceste tradiții presupun că a fi bine, fericit și liniștit vine din practica  de a trăi conștient.

Astăzi, „plinătatea minții”, reprezintă mai puțin o călătorie spirituală și se bazează mai mult pe concentrare și focusare. Este abilitatea de a oferi întreaga atenție prezentului.

Comunitatea științifică este de comun acord că practicând concentrarea zi de zi, putem profita de neuroplasticitatea creierului nostru, îmbunătățind, astfel, starea vieții noastre.

Deci, nu este o surpriză faptul că, potrivit unui raport Forbes, „industria meditației și „plinătatea minții” a încasat aproape un miliard de dolari” anul trecut.

Concentrarea este o putere imensă a minții noastre. Orice persoană care exploatează și dezvoltă capacitatea de a se concentra pe deplin asupra prezentului poate evita îngrijorarea, dubiile, fricile sau poate îndrepta atenția asupra nesiguranțelor și întrebările infinite despre fiecare pas al călătoriei lor. Abilitatea de a te concentra pe momentul prezent, fără a te gândi la sarcinii sau scopuri viitoare – cheia spre realizarea tuturor scopurilor.

1. Focusarea controlează toate gândurile noastre

Mintea este o rețea puternică de informații, date și mii de gânduri care sunt formate, trimise sau primite în fiecare zi. Indiferent de profesia sau nivelul de educație, deții această sursă veșnică de creativitate, imaginație și puterea de a crea propria viață și lume.

Gândurile pozitive construiesc gânduri pozitive care se multiplică atâta timp cât îți cultivi obiceiul de a te concentra asupra binelui – chiar dacă pare că există puține lucruri pozitive pe care să te concentrezi.

O astfel de mentalitate accelerează abilitatea de a vedea modul prin care îți poți îmbunătăți munca pentru a depăși eforturile din trecut.

2. Trecutul reprezintă doar experiențele trecute pe care le-am avut

Nu are importanță dacă în trecut ai avut parte de eșec în relațiile tale personale sau profesionale, din moment ce eșecurile doar te învață cum să faci sau nu un anumit lucru. Este esențial să te concentrezi pe lecțiile care le obții din greșeli, pentru că acestea reprezintă pașii reali spre succes.

Mulți, dacă nu toți, dintre bărbații și femeile de știință au făcut o mulțime de greșeli și s-au străduit să meargă mai departe, știind că toate aceste greșeli au fost pietrele de temelie spre succesul care îi aștepta.

„Nu există așa un final, există doar un loc în care părăsești povestea. Și aceasta este povestea ta acum… Nu ai nici cea mai vagă idee de ce va urma, nu încerca și nu deține controlul. Abia aici începe distracția. Cum spunea cineva: „Nu există ceva mai prezent ca și timpul.””

3. Concentrează-ți gândurile pentru a-ți proteja energia

Ai fost vreodată într-o stare de spirit bună, iar apoi cineva s-a apropiat de tine și ți-a stricat toată ziua?

Toată lumea ține și poartă energie: propria lor energie și energia celor cu care au interacționat. În viață există conflicte, iar acestea sunt momentele în care trebuie să ne concentrăm din greu pentru a nu absorbi sau reacționa la oamenii și situațiile toxice din viața noastră.

„Plinătatea minții” sau concentrarea pe prezent este ceea ce ne ajută să ne ferim de energia proastă.

4. Deții puterea – atâta timp cât știi că o faci

Fiecare persoană deține puterea de concentrare și pașii pozitivi spre succes. Așa a fost dintotdeauna. Magia se află în realizarea puterii pe care o avem și folosirea acesteia zilnic, săptămânal sau lunar ne poate îmbunătăți viața – iar în cele din urmă, și viața celorlalți.

Sursa infinită de energie și creație  este ajutată de obiectivele noastre și plăcerea pe care o simți în prezent atunci când te gândești la momentul în care îți vei realiza visele.

Advertisement

Senzație pe care o simțim ne oferă un val de energie care ne spune că obiectivul final este deja acolo și în timp ce am putea întâmpina dificultăți și obstacole în calea spre realizarea acestuia, trebuie să ne amintim că transformarea acelor greutăți și obstacole în avantaje și oportunități reprezintă lucrurile care ne face pe toți oameni și divinități în același timp.

Așadar, să lăsăm toate temerile noastre, să ne cucerim toate îndoielile, incertitudinile din trecut și să ne concentrăm asupra momentului prezent pentru a ne atinge scopurile.

Un articol tradus de pe: businessinsider.com