A avea grijă de sine înseamnă a fi eroul vieții tale, nu victima!

Grija față de sine nu este întotdeauna un lucru plăcut. Nu de puține ori acest lucru înseamnă să transpiri în sala de sport, să întrerupi relația cu un prieten toxic, să cauți un al doilea serviciu sau cel mai dificil, să accepți propria persoană fără a mai urmări un ideal.

Grija față de sine seamănă cu o vacanță pe care o luăm din cauza unei extenuări spirituale, datorată presiunii constante pe care o exercităm asupra noastră.

Adevărata grijă față de sine nu se manifestă prin cumpărarea unei prăjituri de ciocolată, ci pri alegerea de a construi viața fără nevoia de a mai fugi de ea.

Acest lucru poate însemna și că vom fi nevoiți să facem lucruri care ne displac.

Va trebui să privești în față toate dezamăgirile și supărările și să hotărăști ce să faci cu ele în continuare. Vei fi nevoit să accepți ideea că unele dorințe nu ți se vor realiza. Va fi necesar să lași în spate lucrurile care trebuie uitate și să mergi deschis în întâmpinarea viitorului.

A avea grijă față de sine înseamnă a-ți trăi viața fără a încerca să îi imiți pe alții. Trebuie să trăiești o viață autentică.

A avea grijă față de sine este atunci când îți dai șansa să fii obișnuit, simplu. Să ai o atitudine calmă față de ideea că bucătăria poate fi uneori murdară și să înțelegi că o figură ideală și niște prieteni falși nu trebuie să fie ca prioritate în viața ta.

Grija față de sine se manifestă prin dorința sinceră de a depista care sunt cauzele anxietății tale. Îți vei da seama că în mare parte acționezi fără a-ți folosi întregul potențial și urmezi niște tipare comportamentale asimilate de la alții.

Actul de grijă este pretins cel mai mult femeilor. Sigur ai ales efectul corect pentru a posta o nouă fotografie? Lumânările decorative pe care le-ai aprins astăzi au fost făcute manual sau nu? Cum ai putea să împiedici ca ideile capitaliste să dicteze ce înseamnă grija față de sine?

Lumea în care grija față de sine a devenit un trend al consumului este una bolnavă. Dacă ai impresia că și tu ești victima acestei tendințe, atunci este timpul să schimbi ceva. Grija față de sine nu constă în răsfățarea propriei persoane, ci în devenirea unui părinte pentru tine însuți.

A avea grijă față de sine înseamnă să fii eroul, nu victima propriei vieți. Acest lucru înseamnă că trebuie să îți analizezi toate alegerile și deciziile și să îți schimbi viața în așa mod ca să nu mai fie nevoie să vrei să iei o pauză.

Încetează să oferi prioritate vieții care arată bine, în fața celei care se simte ca corectă.

Nu mai fi dependent de părerea celor din jur. Să nu îți fie frică să devii personalitatea care vrei și care îți este menit să fii.

Sursa :