9 sfaturi de viață care îți vor prinde bine

Este imposibil să prezici unde se va întoarce mâine calea vieții tale. Așa cum nu există rețete universale despre cum să trăiești corect sau cum să atingi fericirea. Viața ta – regulile tale. Și totuși există câteva lucruri comune care îți vor face viața mai ușoară, mai ales dacă te întâlnești prea des cu obstacolele.

1. Nu face concluzii în grabă. Acest obicei te va distruge în două moduri. În primul rând, deja crezi că știi ce se va întâmpla, așa că nu mai ești atentă și acționezi în baza unei decizii greșite. În al doilea rând, ți-ai imaginat că poți citi mintea celor din jur, ceea ce din nou este greșit. Aceste două lucruri distrug foarte repede o relație.

2. Nu dramatiza. Mulți oameni inventează eșecuri și reacționează în consecință. Acest obicei creează anxietate, ceea ce va fi foarte dăunătoare pentru tine.

3. Nu inventa reguli

Aproape 99% din toate regulile de „trebuie” sunt absolut inutile. Tot ceea ce vei obține în urma lor va fi nervozitatea și sentimentul de vinovăție. Urmând aceste reguli imaginare, ți se umple creierul cu rețineri inutile și atitudini copilărești. Atunci când vei transfera aceste reguli altora, devii o persoană plictisitoare și plângăcioasă.

4. Evită negativismul. Cuvintele pe care le folosești te pot face un monstru și o persoană negativistă. Limbajul negativității generează o gândire la fel de negativă. Gândirea ta se va limita la o inutilitate absolută. Nu pune etichete și vei rămâne surprinsă de ceea ce vei vedea.

5. Nu fi perfecționistă. Viața nu se limitează doar la dualități. Dacă cauți serviciul perfect pentru tine, cel mai probabil nici nu-l vei găsi. Cu toate acestea, alte locuri de muncă ți se vor părea a fi cele mai rele decât sunt în realitate. Vei căuta relația perfectă, prietena perfectă, dar vei ajunge să petreci viața singură.

6. Nu generaliza

Unul sau câteva eșecuri nu sunt un semn că vei avea eșecuri pentru totdeauna. Așa cum nicio victorie nu înseamnă că vei deveni un geniu. Un eveniment unic, fie el bun sau rău, nu întotdeauna este un semn al unei tendințe persistente. În general, lucrurile sunt doar ceea ce sunt, nimic mai mult.

7. Nu o lua prea personal. Majoritatea oamenilor din jurul tău, chiar și prietenii tăi cei mai apropiați, nu se gândesc la tine în 99 din cazuri. Oamenii care locuiesc în vecinătatea ta nici măcar nu au auzit de tine. Succesele și eșecurile vieții, dragostea sau indiferența celorlalți nu au nimic de-a face cu tine.

8. Nu ceda apatiei. Fii mereu o persoană optimistă. Dacă te aștepți doar la lucruri rele de la viață. O atitudine negativă este la fel ca și cum ai privi lumea printr-o oglindă strâmbă. Vei vedea doar defectele, iar timpul va fugi și nici nu vei observa pozitivismul. Este pur și simplu uimitor cum poți să vezi ceea ce nici nu există. Dacă vei începe să cauți lucruri pozitive, pe ele le vei găsi.

9. Nu trăi în trecut. Acest sfat este cel mai important dintre toate. Uită trecutul și mergi doar înainte. Cea mai mare parte a mâniei, frustrării, nefericirii și disperării din această lume provine de la oamenii care se țin de trecut și de nemulțumirile din el. Cu cât mai mult le dezvolți în minte, cu atât ți se vor părea mai mari și te vei simți mai rău. Nu lupta cu nefericirea, dar privește-o din exterior.