9 sfaturi ale unei femei, pentru toate femeile care au suferit, au fost trădate și înșelate

Dragostea nu are talon de garanție. Nu știi când apare și nici când se sfârșește. Nu te poți apăra de ea și nici nu poți fugi. Nu contează cine ești: bogat sau sărac, căsătorit sau celibatar… Într-o zi, mai devreme sau mai târziu vei iubi, chiar dacă ale tale sentimente nu vor fi la unison cu ale celui pe care îl dorești în a ta viață.

Se întâmplă să fie reciproc, doar că vine momentul când unul dintre parteneri cedează, când nu mai vrea să lupte pentru ceea ce se numea „dragoste”. Unii pot crede că dragostea implică manipularea și gelozia bolnavă, până în momentul când înțeleg că au devenit niște păpuși în mâna păpușarului.

Ar fi prea simplă viața dacă nu ar fi existat suferința, trădarea, adulterul. Poate nu am fi evoluat, nu am fi înțeles că fiecare despărțire are lecția sa din care trebuie de învățat. Pur și simplu trebuie de înțeles că nu există blesteme și soartă. Sunt doar alegeri corecte sau greșite.

Dacă ai fost trădată, înșelată, umilită, citește aceste gânduri: 

1. Divorțul nu-i o stare de depresie, nici calea de a te închide în propria ta carapace. Dimpotrivă, e șansa de a te redescopări într-o altă ipostază. Poți analiza unde ai greșit sau unde te-ai grăbit. Te poți învăța a iubi pe tine însăți și a te face respectată. Poți fi tu, cea pe care ai uitat-o după șorțul de bucătărie, în treburile zilnice, în speranțe și-n așteptări.

2. Adulterul a devenit o modă, nu că oamenii de azi nu mai pot iubi ca generațiile din trecut, doar că partenerii au uitat să comunice și să se asculte. Iar în cele mai dure cazuri poate fi asumarea, acceptând mirosul altei femei pe a lui cămașă în schimbul întreținirii financiare, din iubit se transformă în sponsor.

3. Oamenii se trădează de când e lumea. De aceea trebuie de asumat acest lucru, nimeni nu este obligat să-ți păstreze în taină secretele, pe când tu ești obligată să fii atentă și responsabilă de ceea ce vorbești în prezența cuiva, fie iubit sau cel mai bun prieten.

4. Viața nu se sfârșește odată cu plecarea unui om. Lumea nu dispare din momentul în care a luat sfârșit o relație. Ai dreptul să iubești din nou, să-ți construiești visuri și să începi totul de la început. Dar nu ți se oferă dreptul de a învinui pe altcineva de alegerile pe care le-ai luat.

5. Răbdarea e o virtute, dar poate deveni un viciu din momentul în care îți este călcată în picioare demnitatea. Poți răbda tăcerile lungi, nopțile în care se refugiază la el în birou și lucrează, întrebările la care nu-ți dă niciun răspuns. Însă ar fi o umilință să rabzi violența și înjosirea.

6. Nu putem iubi la fel. Pe bărbatul din trecut l-ai iubit în tăcere, fiind naivă și credulă. Pe cel din prezent îl poți iubi cu argumente, cu așteptări și cu caracter. Iubim diferit, fiindcă sunt bărbați diferiți. Unii merită toată atenția și iubirea ta. Alții trebuie ignorați și îndepărtați de prezentul și viitorul tău.

7. Ziua de azi nu o poți compara cu cea de ieri. Asfințitul de azi este diferit față de cel de ieri. Un pom nu va înflori ca în primăvara trecută, iar o pasăre nu-și va construi cuibul în acelaș loc. Vezi? Nimic nu este la fel. Nimic nu se repetă. Unicitatea ne definește. De ce ai compara trecutul cu prezentul, dacă cel de azi, omul de lângă tine are farmecul său? Descoperă-l!

8. Lasă-l să te iubească. Știu că mai întâi de toate atragem cu ochii, apoi cu inima. Dar poți fi frumoasă și totodată naturală. Lasă iubită femeia care ascunde o poveste nespusă, cuvinte care au luat forma lacrimilor, taine și trăiri intense.

9. Iartă. Doar iertând vei putea să oferi șansa cuiva să te iubească. Încearcă să înțelegi că niciodată într-o relație nu este doar un vinovat. Iartă-l, fiindcă tu l-ai ales să-l urmezi, l-ai iubit și ai crezut în el. Având sufletul curat, fără reproșuri și indignări, vei putea să-ți formezi un viitor în care vei fi fericită.