9 semne care îți spun că cineva din anturajul tău urmează să te trădeze

Dacă o persoană care ne-a trădat a plecat din viața noastră, aceasta nu înseamnă decât că acest loc gol trebuie să fie ocupat de cineva onest și fidel. Ca să trecem peste peste o trădare avem nevoie de mult timp, câteva luni sau chiar ani.

Ne amintim ce s-a întâmplat, regretând de foarte multe ori că nu putem lăsa totul în trecut și nu putem să dăm uitării această trădare ucigătoare. Măreția trădăria constă în faptul că anume persoana în care am avut încredere necondiționată ne-a trădat.
Oricine poate trăda: părinții, frații, copiii, rudele, prietenii, colegii, partenerii.

Dar, dacă vom învăța să fim atenți, este posibil să recunoaștem la timp că relația noastră cu o anumită persoană nu se mai leagă, ceva merge greșit în relația noastră. Acest lucru ne este demonstrat prin anumite semne clare și evidente. În acest fel vom avea suficient timp să îndepărtăm persoanele trădătoare din viața noastră, fără să mai așteptăm să ne rănească mai mult.

Dacă cineva a început să se comporte față de noi în acest fel, trebuie să învățăm să îl lăsăm în trecut cât mai curând posibil. Iată câteva semne că suntem pe cale de a fi trădați de cele mai dragi persoane:

1. Comportament suspect

Primul și unul dintre cele mai importante semne ale unei trădări iminente este comportamentul straniu, ciudat al persoanei dragi. Simțim cum se îndepărtează de noi, cum începe a se comporta mai rece cu noi. Când punem întrebări, minte că a fost cu prietenii.

2. Viața lui devine un adevărat mister

Dacă persoana trădătoare este un coleg de serviciu sau chiar șeful, putem observa o lipsă de atenție din partea lor. Sau nu ne mai salută deloc. Din toate lucrurile care ne legau înainte acum nu ne mai leagă decât amintiri.

3. Comportament prea drăguț

Comportamentul prea drăguț la fel devine straniu la un moment dat. Chiar dacă această persoană este cunoscută pentru bunăvoința și prietenia ei, momentul când se comportă exagerat de drăguț este cu siguranță un apel de trezire. Dacă are de gând să trădeze, cuvintele sale parcă ar fi la propriu unse cu miere.

Un manipulator abil întotdeauna încearcă să câștige încrederea persoanei pe care vrea să o trădeze. Dacă observăm că cineva din mediul nostru brusc se comportă prea frumos cu noi, acesta este un semn de apropiată trădare.

4. Comportament iritabil

Suntem de prea multă vreme obișnuiți cu această persoană și repede vom observa când aceasta nu mai este ea însăși. Uneori devine iritantă, mereu supărată, irascibilă. Dacă vom urmări cu atenție orice schimbare a caracterului oamenilor din jurul nostru, vom descoperi multe lucruri.

5. Blocarea noastră

Observăm că nu mai putem urmări această persoană pe rețelele de socializare, pentru că ne-a blocat. Nu pentru că ne-am fi certat. Înțelegem că are ceva de ascuns și ne simțim foarte neplăcut. Ba mai mult, fiind o persoană foarte apropiată, a schimbat și parolele pentru conturile comune.

Acesta este un semn că ar vrea să ne excludă din viața sa personală. Sau dacă scrie mesaje în secret, își protejează telefonul cu parole secrete și îl poartă cu el peste tot. Când oamenii ascund lucruri, o fac pentru că merge vorba despre ceva serios.

6. Bârfele

De obicei aflăm despre faptul că o persoană ne trădează de la unul din prietenii comuni. Și ne mai bârfește pe lângă asta.

7. Minciunile

Persoana în care am avut încredere până la un moment dat începe să mintă. Am prins-o deja de foarte multe ori cu minciuna și de fiecare dată încercând să ascundă ceva. Minciunile acestei persoane mereu sunt diferite. Dar mereu adevărul a ieșit la suprafață.

8. Fără planuri comune

Nu este nimic mai rău decât să ne simțim excluși de persoana dragă. Nu ne mai invită la petrecerile comune și evită cât poate întâlnirile cu noi.

9. Umilință

Cuvintele urâte și murdare sunt la ordinea zile din partea celui drag împotriva noastră. Nu își mai cere scuze atunci când greșește, mereu ne jignește și chiar este violent. Asemenea comportament este unul din semnele distinctive ale tulburării de personalitate. Violența, sub orice formă a ei, rămâne violență și nu trebuie să acceptăm acest lucru.

Cum să facem față trădării cuiva în care am avut mare încredere? Să renunțăm la răzbunare. Dacă vom face rău cuiva, ne vom răni pe noi înșine. Să nu ne mai gândim la ce a fost.

Să punem capăt conflictului, iertând persoana care a trădat. Iertarea noastră va da startul unei noi pagini din cartea vieții noastre, de această dată curată și pură.

Să luăm lecții de viață din fiecare trădare, greutate, încercare și să învățăm să mergem mai departe. Durerea trădării nu este una tocmai ușoară, dar, în cele din urmă totul va trece. În locul celui care ne-a trădat va veni o persoană demnă și bună, care va fi alături de noi și la bine, și la greu.