fb

9 repere fundamentale ale unei relații fericite

Aceste 9 repere fundamentale aduc o opinie independentă, iar unii dintre noi s-ar putea să nu fie de-acord cu diverse lucruri care vor fi în acest articol, dar merită să medităm asupra fiecărui punct. Ar putea ajuta pe cineva în căutarea dragostei adevărate.

Asemănările

Atragem mereu un anumit tip de persoană, cel mai des este cineva care, în esență, seamănă foarte mult cu noi. Dacă nu ești mulțumit de oamenii din jurul tău, uită-te în sufletul tău. Dacă crezi că ești norocos să ai prietenii de care ai parte, atunci și ei sunt norocoși să te aibă. Același principiu funcționează și în ceea ce privește relațiile romantice. Dacă vrei să găsești partenerul perfect, străduiește-te să fii la fel de perfect ca personalitate, prieten, iubit, amant.

Cauză și efect

Este o expresie folosită mult prea des, dar care rămâne mereu adevărată: ceea ce obții în viață depinde de cât de mult efort și cât de multe sentimente depui în ea. Încearcă să fii cu partenerul tău tot atât de grijuliu, atent, răbdător, bun și iubitor pe cât ești cu familia ta și vei descoperi că relația ta devine tot mai bună. Nu dezamăgi.

Dragostea

Simțim cu toții nevoia de iubire. Este cel mai important lucru pe care îl căutăm în viață. Dragostea înseamnă acceptare, sinceritate, sensibilitate, grijă, dorința de a oferi tot și a asuma responsabilități, precum și încredere, generozitate, altruism și o serie întreagă de alte lucruri. Este tot ceea la ce sperăm în viață pentru noi și suma totală a lucrurilor pe care dorim să le oferim altei ființe umane. Astfel de trăsături precum frica, gelozia, dependența, manipularea, controlul și egoismul distrug o relație și nu au nimic în comun cu sentimentul dragostei adevărate.

Puterea cuvintelor

Toate cuvintele au un efect. Un singur cuvânt fie poate vindeca sentimente rănite, fie poate distruge orice speranță și afecțiune. Fii conștient de ceea ce spui și cum spui. Cuvintele pot ofensa pe cineva, iar rănile din inima unei persoane nu se vindecă atât de repede. Ar putea avea un efect ireversibil. În fiecare dintre noi există un copil interior care este îngrozit de respingere. Fii conștient cât de repede poate fi rănit copilul care trăiește în partenerul tău. Folosește puterea cuvintelor pentru a exprima afecțiunea, încrederea, aprobarea și sprijinul pe care îl oferi omului iubit.

Încrederea

Încrederea este de o importanță vitală pentru relațiile noastre. Fără acest sentiment, persoana devine prada suspiciunilor, neliniștii și fricii. O relație în care nu există încredere poate sufoca ambii parteneri. Amintește-ți că gelozia este o expresie a fricii de a fi singur, care nu are ce căuta într-o relație, ldar și indiciu al lipsei respectului de sine. Încrederea este piatra de temelie a tuturor relațiilor de dragoste. Dacă lupți cu asta din cauza unor experiențe anterioare, fie îți asumi șansa de a fi cu cineva pentru a te ajute să depășești dificultățile tale, fie găsești o altă cale de a scăpa de aceste probleme înainte de a începe o relație serioasă.

Onestitatea și sinceritatea

Fii sincer. Iubirea nu există în formă statică, se comportă ca o plantă. Fie crește și înflorește, fie se ofilește și moare, în funcție de comportamentul ambilor parteneri. Totul depinde de acțiunile și comportamentul nostru. Sinceritatea și onestitatea sunt ca apa, fără de care iubirea noastră nu poate avea nicio speranță de supraviețuire și creștere. O relație adevărată, de succes trebuie să implice ambii parteneri care își exprimă dorințele, visele, gândurile și sentimentele în mod deschis. Niciodată să nu îți fie teamă să spui „te iubesc”. Dacă cuvintele îți apar în cap și pe buze, înseamnă că sunt reale. Aceste cuvinte pot oferi unui om puterea de a continua indiferent de ce se întâmplă în jurul său.

Dăruirea

Dragostea înseamnă a te oferi celuilalt fără rezerve și fără așteptarea de a obține ceva înapoi. Dacă vrei să simți dragostea, trebuie să simți și nevoia de a o oferi. Iubirea este ca un bumerang – întotdeauna se întoarce la tine. Și vei fi mai mult decât mulțumit atunci când o va face. Amintește-ți că rezervele de dragoste din fiecare individ sunt infinite.  Dragostea va dispărea din inima ta, numai atunci când vei înceta să o mai oferi. Unul din motivele pentru care unii oameni nu simt dragostea este determinat de faptul că aceștia sunt în așteptarea celeilalte persoane care să le ofere „întâi” iubirea. Dar este exact ca în cazul în care un muzician va începe să cânte doar atunci când ceilalți vor dansa. Unul dintre principiile fundamentale ale oricărei relații este înțelegerea faptului că dragostea nu ține de ce vrei să obții, dar de ce vrei să oferi.

Atingerea

Contactul fizic este una din cele mai puternice manifestări ale iubirii, întărind legătura cu partenerul nostru. Pentru a simți pe cineva fizic trebuie să realizezi o conexiune incomparabil de puternică. Poate din acest motiv oamenii spun: „Nu mă atinge!”, atunci când partenerul îi jignește. Dar nu vorbim numai de intimitate. Îmbrățișarea partenerului, ținutul de mână, săruturile pe frunte sunt foarte importante în ceea ce privește menținerea acestei legături speciale.

Advertisement

Libertatea

A iubi pe cineva înseamnă a fi gata și dispus să îi oferi libertatea pe care și-o dorește. Libertatea de a lua propriile decizii bazate pe ce îi spune inima. Libertatea de a trăi așa cum își doresc, nu cum vrem noi. Fiecare persoană are nevoie de un spațiu personal. Până la urmă, cu toții rămânem individualități, chiar dacă suntem implicați în relație. Dacă o persoană nu are libertate în cadrul relației, poate sfârși prin a se simți sufocată și prinsă în capcană. A iubi cu adevărat pe cineva înseamnă a-i respecta dorințele și nevoile. Este posibil să nu fie întotdeauna ușor, dar nu există altă cale dacă dorești ca relația ta să supraviețuiască și să se dezvolte. Cu cât mai multă libertate oferim partenerului nostru, cu atât mai liberi ne vom simți noi înșine.

Articol original pe: brightside.me