9 pași care te vor ajuta să ierți omul care ți-a făcut rău!

Fiecare om are o anumită reacție la lumea ce-l înconjoară. Unii speră că situația se va înbunătăți de la sine, alții depun foarte mult efort.

Unii oameni trec ușor peste supărări, alții au nevoie de timp și dorință pentru a ierta o persoană.

Iertarea, probabil, e unicul lucru care ne eliberează de durerea provocată de alții.

A ierta nu înseamnă a uita faptele meschine ale altora, înseamnă a fi mai presus de ele.

Există anumite etape care, urmate treptat, te vor ajuta să ierți o persoană care te-a rănit.

1. Pentru început trebuie să realizezi intenția ta de a ierta.

2. Nu te poți impune să ierți un om. Trebuie să faci acest lucru benevol.

3. Fă o listă cu toate persoanele față de care simți o legătură negativă. Clarifică pentru tine cu cine vrei să începi procesul de iertare.

4. Nu acumula ură. Uită de toate faptele rele imediat. Atât timp cât o etapă mai grea a trecut, nu e cazul să îți reamintești de ea și să te întristezi.

5. Stabilește-ți un scop. Din moment ce vei putea spune sincer că ai iertat o persoană, vei înțelege că totul e mai ușor decât credeai.

6. Gândește-te la persoana care te-a rănit. Analizează situația mai minuțios, poate și persoanei în cauză i-a fost supărător la moment. Poate trecea printr-o perioadă dificilă în viața personală?

7. Fii mai îndulgent. Nu te lăsa afectat de acțiunile negative ale altor oameni. Fii atent ca ura sau disprețul tău să nu te afecteze într-o măsură considerabilă.

8. Acceptă durerea. Este firesc să simți anumite emoții. Permite-ți să fii trist sau chiar să plângi. Acest lucru nu te face să pari slab, ci doar demonstrează că simți cu adevărat.

9. Repetă asta cât mai des.

Din moment ce vei practica aceste modalități de a ierta, îți va fi mai ușor să uiți de emoțiile negative.

Atunci vei căpăta un calm exterior absolut și ceva mai important – pace lăuntrică.

Doar iertând cu adevărat putem să ne continuăm calea. Supărarea este aidoma unei greutăți care ne presează și ne împiedică să ne dezvoltăm și să trăim fericiți.