9 modalități să fii fericită în dragoste, fără a încerca să schimbi omul de lângă tine

Atunci când v-ați îndrăgostit, ați simțit în inima voastră dragostea. Atunci când v-ați spus unul altuia „Te iubesc”, ați fost sinceri.

Dar cu timpul lucrurile se pot schimba, poate fi greu să rămâneți fericiți în relație. Apar problemele, certurile. Vine un moment când vă gândiți că nimic nu mai poate fi la fel. Dar e important să înțelegeți un lucru: iubirea necondiționată nu înseamnă că trebuie să accepți la partenerul tău tot. Înseamnă că trebuie să accepți neajunsurile lui și să nu încerci să controlezi tot ceea ce face.

Cum arată asta în viața reală? 

1.Încetează să idealizezi. 

Atunci când ne îndepărtăm de ideal și acceptăm partenerul așa cum este el, găsim fericirea. Primul pas este să accepți că relația voastră nu va fi ideală. Este greu să ignori toate neajunsurile, dar atunci când omul de lângă tine te iubește, are grijă de tine, aceste gesturi depășeșc toate menulțumirile mici.

2.Înainte să învinuiești partenerul, caută altă soluție a problemei. 

Distanțează-te de persoană, concentrează-te pe problemă: atunci totul va fi mai ușor. Nicidoată nu forța omul să-și schimbe identitatea. Scapă de propriul egou și înceară să rezolvi problema.

3.Înțelegerea, atunci când trebuie să lași. 

Atunci când în relație apar greutăți, îți pare că sunt două soluții: să schimbi partenerul sau să te jertfești. În aceste momente trebuie să faci un pas înapoi, să te îndepărtezi de emoții și să analizezi totul la rece. Gândește-te la compromis și la posibilitatea de împăcare.

4.Învață să asculți mai mult decât cuvintele partenerului.

Ascultă-ți partenerul. Fii atentă la intențiile lui. Ascultă cu inima, cu ochii, cu urechile. Ascultă nu doar ceea ce vreți să asculți.

5.Pentru a putea să accepți neajunsurile celuilalt, învață să-ți accepți propriile neajunsuri.

Acceptă-ți propriile frici, deprinderi, dependențe. Vorbește cu partenerul tău despre asta. Iubește, înțelege, acceptă.

6.Mulțumește, nu te plânge. 

Să te plângi este fără folos. Trebuie să fii recunoascătoare partenerului, nu să-l forțezi să se simtă aiurea. Atunci când vei înceta să te plângi, vei fi mai fericită. Relațiile fericite sunt atunci când partenerii oferă unul altuia.

7.Iubește, indiferent de orice.

Asta și înseamnă dragostea adevărată: iubești, indiferent ce reacție va avea partenerul. Îl iubești chiar și atunci când el se îndoiește de sentimentele proprii.

8.Înțelege că nu totul poate merge conform planului.

Partenerul tău nu ești tu. Și el poate greși. Cel mai important este să înțelegi: îl iubești cu adevărat sau nu?

9.Decide să faci relația mai bună cu fiecare zi.

Fericirea trebuie să fie scopul vostru.

Sursa :