fb

9 filme psihologice uimitoare și profunde, care-ți vor face ziua cu adevărat specială!

Există filme ce pot fi privite de nenumărate ori, dar care mereu reuşesc să te surprindă cu ceva nou. Dacă ai nevoie de o odihnă spirituală nu ezita să priveşti aceste filme:

Another Earth

S-ar părea că filmul Another Earth ar fi un sci-fi despre galaxie şi extratereşti, dar nu tocmai. Ideea de reper al filmului este una mul mai profundă: tendinţa oamenilor de a se depăşi, de a-şi trăi prezentul fără a fi constrânşi de trecut.

A Beautiful Mind

Această istorioară simplă şi clară despre existenţa reală a unui om nu te poate lăsa indiferent. E povestea unei alegeri decisive care pune la înceracare spiritul eroului.

Pe lângă toate astea, aici vei savura şi o minunată istorisire de dragoste, una extrem de emoționantă şi fascinantă.

K-PAX

Pelicula începe cu imaginea unui extraterestru misterios, care, într-un mod şi mai misterios, ajunge la o gară aglomerată. Al doilea personaj este Prot, un bărbat tipic, dar care din start reuşeşte să capteze privirea spectatorului.

Nu rata această frumoasă povestire despre personaje inedite plasate în circumstanţe neaşteptate.

Dogville

Ăsta e un film despre natura umană. Mai corect spus, despre firea sa animalică. Un film care nu cruţă, în regia lui Lars von Trier, îţi va deschide ochii la realitatea dură.

Trance

Acesta este un film extrem de calitativ, intrigant şi special. Îţi va dărui senzaţii unice datorită atmosferei sale excepţionale.

Inception

Filmul şterge limitile intangibile dintre vis şi realitate. El te provoacă să te aprofundezi în acest spațiu, fără a-ţi oferi moment pentru răgaz.

Melancholia

Melancholia este un film științifico-fantastic, o dramă scrisă și regizată de Lars von Trier. E considera unul drintre cele mai bune filme ale regizorului.

Peaceful Warrior

Filmul care te inspiră şi îţi dă noi speranţe. Marele merit al său constă în faptul îţi reaminteşte despre imensitatea şi magia universului. El te provoacă să meditezi şi apreciezi incomensurabilitatea lumii.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Joel (Jim Carrey) este șocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) și-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relații. Urmează o poveste extrem de captivantă şi care emoţionează la cele mai înalte niveluri.

Source :

lady21vek