fb

9 citate salvatoare care te vor ajuta să treci cu bine peste o despărțire

Despărțirea este inevitabilă. Se poate întâmpla la 16 ani sau la 60. Durerea este imensă, că-ți pare că inima ți se va rupe în bucăți. Cei care cred că nu vor trăi niciodată asta, să știți că nu este așa: vor trăi și ei. Timpul transformă totul în amintiri, chiar și pentru cei care au jurat că nu vor pleca niciodată.

Personal, m-au ajutat cuvintele celor care au trecut prin asta. Din acest motiv am ales 9 citate care te vor ajuta să treci peste o despărțire. 

1. Motivul pentru care oamenii pleacă de lângă tine nu este legat de tine. Uneori oamenii pleacă pentru că nu pot merge acolo unde vei merge tu, unde doar te vor încurca. Rolul lor este deja jucat. Lasă-i să plece și mergi mai departe.

2. Atunci când trecem peste o despărțire sau o schimbare dureroasă din viața noastră, trebuie să ținem minte: să-ți dai timp pentru a te recupera emoțional. Nu poți să faci asta într-o zi. Pur și simplu ridică-te și mergi mai departe. Pas cu pas, îți vei reveni.

3. Nu trebuie să te gândești că odată ce te desparți viața ta se sfârșește. Îți faci griji. Dar comparativ cu ceea ce simt alți oameni, este nimic. Pur și simplu adu-ți aminte că ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. (Jennifer Aniston)

4. Ține capul sus, iar degetul mijlociu și mai sus. Lasă-l să știe ce a pierdut. (Megan Fox)

5. Dacă cineva ți-a rănit inima, lovește-l în față. Serios, fă asta și mergi să mănânci o înghețată. (Frank Ocean)

6. Eu nu sunt sigură ce-mi va aduce viitorul, dar știu că voi fi optimistă și nu voi dispera. Cum spunea tatăl meu: „Este ceea ce este. Nu este ce ar trebui să fie și nici ceea ce va fi. Este ceea ce este.” (Nicole Kidman)

7. Dacă iubești pe cineva, nu-l ține alături de tine, lasă-l să plece. Dacă va reveni, înseamnă că nimeni nu l-a mai iubit. Atunci lasă-l încă o dată.

8. Atât timp cât încerci să vindeci rănile trecutului, ele vor continua să sângereze. Poți să acoperi rana cu mâncare, alcool, droguri, multă muncă, sex, dar sângele va continua să curgă. De asta trebuie să găsești puterea să deschizi rana și să scoți din ea motivul durerii, care te ține în trecut.

9. Dacă ai suficient curaj să spui „Adio”, viața te va recompensa cu un nou „Salut”. (Paulo Coelho)