9 adevăruri despre dragoste pe care le vei înțelege doar atunci când le vei simți

Atât timp cât nu vei simți dragostea cu inima ta, nu vei afla cu adevărat ce înseamnă asta. Cât de mult nu ai citi despre iubire, cât de mult nu ai urmări alte cupluri fericite, nu înseamnă nimic pe lângă emoția pe care o trăiești personal. Atunci vei înțelege aceste nouă adevăruri:

1.Pentru a iubi cu adevărat trebuie mai întâi să înveți să ai încredere în tine. 

Dacă nu ai încredere în tine, nu vei putea să simți fiorul dragostei în deplinătatea lui. Nu vei putea permite inimii să trăiască vibrația acestei emoții.

2.Dragostea înseamnă mai mult decât acele momente romantice. 

Ea poate fi nu doar în emoțiile romantice, dar și în cele dureroase, care ne sfâșie sufletul. Dragostea este atunci când iubim omul din interior, uneori ignorând trăsăturile lui exterioare.

3.Dragostea este acceptarea omului în totalitate, chiar și cu părțile lui mai proaste. 

Acceptarea, capacitatea de a nu critica – iată lucrurile care contează într-o relație. Sunt calitățile care-ți permit să trăiești cu neajunsurile omului, oferindu-ți posibilitatea să-ți exprimi dragostea în totalitate.

4.Trebuie să-ți asculți vocea interioară.

Această voce niciodată nu te minte. Ea știe ce este bine pentru tine. Nu asculta ce-ți spun alții, ai încredere în tine. Intuiția îți va arăta omul cu care vei dori să fii.

5.Dragostea înseamnă să nu controlezi nimic. 

E ca și cum ai zbura, în speranța că aerul îți va susține aripile. Nu trebuie să controlezi dragostea. Mai bine simte-o ca vântul sub aripile tale și nu-ți fie teamă că vei cădea. Dragostea e pentru totdeauna.

6.În dragoste nu există condiții. 

Dacă îți spune: „Te iubesc, dar trebuie să fii așa, altfel voi înceta să simt” – aceasta nu este dragoste. Adevărata dragoste e necondiționată.

7.În dragoste nu există limite. 

Pentru dragoste nu contează unde trăiți, ce culoare a pielii aveți. Dragostea nu are nevoie de motive, ca să iubești. Ea pur și simplu este.

8.Dragostea nu umilește, nu învinuiește. 

Să ceri ajutor atunci când ai nevoie, să susții omul drag, să-ți eteriorizezi emoțiile și să nu-ți fie teamă de slăbiciuni – toate astea sunt semne ale dragostei.

9.În dragoste nu este loc de neîncredere. 

Dragostea este adversarul fricii. Atunci când îți este frică și te îndoiești, fii atentă, ar putea să nu iubești cu adevărat. Nu trebuie să simți că iubești condiționat, că iubești pentru că așa trebuie. Dragostea este o emoție liberă.

Sursa :