8 trăsături evidente ale oamenilor falși din viața ta: evită-i!

Probabil fiecare din noi a avut vreodată senzația că ne-am împrietenit sau am avut o relație cu cineva, care urmărea ceva ascuns. Sau observam că acelei persoane nu îi păsa de gândurile, părerile și sentimentele noastre. Vom descoperi împreună acele semne, prin care să depistăm cine din anturajul nostru de prieteni sau doar simple cunoștințe sunt acei oameni falși:

1. Sunt gata de orice, doar să fie în centrul atenției

Oamenii falși întotdeauna vor căuta prin orice mijloace să atragă atenția asupra lor, pe când cei sinceri știu când să cedeze, pentru a face loc și altora să fie primii.

2. Le place să îi calce pe alții în picioare, pentru a fi ei superiori

Doar acele persoane care nu au virtute iubesc să arunce cu noroi peste alții și să îi critice în mod constant, doar pentru a fi ele primele.

3. Se poartă respectuos doar când este benefic pentru ei

Unul din cele mai evidente semne ale unei persoane false este faptul că manifestă bunătate și simpatier doar atunci când obțin ceva în schimb. Din contra, oamenii simpli se poartă onest, sunt empatici și respectuoși întotdeauna.

4. Îi respectă doar pe cei care dețin puterea

Persoanele false tind să se apropie doar de cei care au putere sau o anumită autoritate. Dacă devenim apropiați de o persoană care aparent se poartă drăguț și amabil, să fim atență: ar putea purta doar o mască.

5. Sunt gata de orice, doar să câștige încredere

Oamenii reali și sinceri nu au nevoie să depună efort pentru a-și face prieteni. Cei falși sunt gata să facă orice pentru a căpăta cât mai multă încredere, de care mai apoi să se folosească.

6. Iubesc bârfa și zvonurile

Deși tuturor ne place să mai bârfim un pic, anume atunci vom putea observa persoanele false. În timp ce oamenii cinstiți tind să își exprime părerea în mod cinstit și direct, cei falși preferă să șoptească zvonuri pe la spate.

7. Aparențele înșală

Iubesc să se laude tot timpul cu realizări pe care nici nu le aparțin, chiar dacă recent nu au făcut nimic demn de atenție. Persoanele simple și oneste nu sunt interesate să se laude întruna.

8. Fac promisiuni deșarte

Atunci când o persoană sinceră face o promisiune, se ține de cuvânt. Persoanele false fac promisiuni pe care nici nu a avut intenția vreodată să le îndeplinească.

Să fim atenți ce oameni sunt în viața noastră, să diferențiem prieteniile adevărate de oamenii falși, care nu vor aduce nimic pozitiv în viețile noastre.