8 sfaturi de la Dalai Lama pentru femeile nefericite

Este ușor să fii fericit. Dalai Lama este un optimist cu un mare simț al umorului și cele 8 sfaturi ale sale merită să fie ascultate.

1. Sfat pentru cei care nu știu să găsească fericirea. „Când iei o decizie, întreabă-te dacă asta te bucură”. Punând această întrebare, îți vei îndrepta atenția de la toate lucrurile pe care le negi la ceea spre ce ar trebui să tinzi. A fi cu orice preț aproape de persoana iubită nu înseamnă fericire.

Dacă pentru asta trebuie să sacrifici cu comunicarea, cariera sau hobby-ul preferat, atunci viața își pierde din culoare. Oare persoana de lângă tine te face fericită sau este mai bine să-ți dai șansa să întâlnești iubirea adevărată?

2.Sfat pentru cine mai mult oferă decât primește

„Cele mai bune relații sunt cele în care dragostea unul față de altul depășește nevoia unul față de altul”. Oamenii sunt făcuți să iubească. Dorința unei femei este să fie fericită alături de bărbatul ei, dar nu propriul psiholog. Nu trebuie să fie nevoie să te dedici complet relației, fiindcă pierderea spațiului personal este de neînlocuit.

3. Sfat pentru cine este nefericit în relație. „Nu este nevoie de mai mulți bani, de un aspect perfect sau de un partener de viață perfect. Chiar acum, în acest moment, ai deja o minte, care este un mijloc suficient pentru a atinge fericirea deplină”. Ești familiarizată cu situația când fericirea devine plictisitoare?

Când acel penibil amestec de papuci a devenit enervant? Dalai Lama recomandă să cauți fericirea în sine, cu un partener de viață absolut imperfect. Stă doar în puterea ta să umpli cu valoare ceea ce ai.

4.Sfat pentru cei cărora le place să fie răniți

„Începe dimineața cu gândul: Azi am avut noroc, pentru că… Caută lucrurile pozitive din viață și bucură-te că azi ai sănătate, prieteni și alte lucruri mici, dar foarte importante”. Dalai Lama consideră că oamenii adesea exagerează cu suferința și durerea lor.

Oferă o prea mare importanță problemelor care nu sunt esențiale. Relațiile dintotdeauna au fost dificile. Certurile și resentimentele nu pot fi evitate. Dar oare merită să inunzi lumea cu o mare de lacrimi? Poate ar fi mai bine să schimbi atitudinea față de ceea ce simți? Îți poți face milă pentru sine însăși și să trăiești toată viața în eternă autoflagelare sau poți găsi aspecte pozitive în orice situație. Doar de tine depinde ce vrei să faci cu viața ta.

5. Sfat pentru cei disperați să găsească dragostea

„Când te afli într-un impas, trebuie să te gândești o oră, o zi sau chiar câteva ca să obții fericirea, apoi să stabilești prioritățile în cel mai nou mod”. Se întâmplă că de foarte mult timp nu întâlnești pe cineva demn și începi să deznădăjduiești.

Începi să crezi că problema este anume în tine. În astfel de momente este bine să faci o pauză, să înțelegi ce anume trebuie să schimbi: poate cercul de prieteni, poate hobby-ul, poate locul de muncă… Poate muncești prea mult și nu mai rămâne destulă energie și pentru o relație?

Sau încă îl aștepți pe prinț și nu-l observi că este chiar alături de tine? Arzi și confunzi un străin cu adevărata dragoste, în loc să iubești pe cel care este aproape de tine. Ai totul pentru a fi fericită, trebuie doar să te înțelegi pe sine și să fii mai tolerantă.

6. Sfat pentru cei care înțeleg că orice experiență este o experiență

„Pierzând, capeți o experiență fără de preț”. Nu poți fi sigură că ai făcut o alegere corectă sau nu. Oamenii nu sunt imuni la greșeli. După ce ai călcat din nou pe greblă, poți ceda sau poți fi mai atentă pe viitor.

Aceste întâmplări pot fi foarte bine catalogate niște experiențe bune. Dalai Lama spune că o femeie fericită este o femeie cu rezerve mari de răbdare și pace. Este femeia fericită și echilibrată emoțional, este cea sănătoasă și liberă. Simți cum mereu ai nevoia să faci ceva?

Să fugi, să încerci ceva nou, să faci cât mai mult bine altora? Dar ce ar fi dacă ai înceta să faci asta? Pur și simplu să te oprești din orice. Când există o pauză în viața personală, o pauză este mult mai binevenită decât un alt flux de parteneri. Femeile înțelepte nu se năpustesc asupra primei persoane întâlnite doar ca să nu fie singure.

7.Sfat pentru cei care au fost dezamăgiți în dragoste

„Căldura și dragostea pe care le oferim sunt mult mai importante decât căldura și dragostea pe care o primim. Abia atunci când dăruim iubire, găsim condițiile pentru adevărata iubire. Relațiile se schimbă și cât va trăi dragostea depinde doar capacitatea unei femei de a iubi. Dalai Lama crede că este important să dăruiești iubire, atunci și bărbatul drag va face reciproc.

8. Sfaturi pentru cei care nu au obținut ceea ce-și doreau. „Fii atent la ce-ți dorești, s-ar putea să se împlinească”. Imaginează-ți că dorințele tale se materializează imediat ce le gândești. Fără efort, fără tensiune, fără stres. Ce urmează? O altă dorință?

Realizând imediat un vis, poți foarte repede pierde șansa la ceva mai mult. Nu întotdeauna ceea ce avem este ceea ne-am dorit. Oricât de paradoxal ar suna, a nu obține imediat ceea ce vrei este un adevărat noroc. Durata de viață a unui om este de 100 de ani.

Trebuie să trăiești acești 100 de ani astfel încât să existe în jur mai multe zâmbete, mai multă fericire și bucurii. Atunci vom trăi o viață de succes. Să ținem minte că totul este în mâinile noastre.