8 semne stranii care îți dau de înțeles că ai putea fi un adevărat geniu

Există mai multe tipuri de inteligență: muzicală, existențială, interpersonală, lingvistică ș.a.. Nu contează exact ce faci sau ce carieră alegi.

Totuși, dacă ești mai deștept decât majoritatea, probabil ai anumite trăsături diferite de ale celorlalți. Sunt câteva trăsături de personalitate complet neașteptate, care indică faptul că este posibil să fii un geniu.

Iată care sunt acestea:

1. Îți faci în permanență griji pentru fleacuri, iar asta nu e chiar așa de rău

Oamenii care se îngrijorează în mod constant pentru diferite fleacuri, care se gândesc la diferite scenarii negative diferite, sunt adesea mult mai creativi decât toți ceilalți.

Este nevoie de multă imaginație pentru a face acest lucru. Oamenii nevrotici, de asemenea au o imaginație extrem de activă. Tendința de a-ți face griji despre fleacuri este un efect secundar al imaginației tale bogate și active. Încearcă să folosești imaginația ta pentru a găsi soluții la problemele pe care le ai cu adevărat.

2. Vorbești cu tine însuți destul de des

În majoritatea cazurilor, creierul unei persoane inteligente este hiperactiv. Astfel de oameni discută adesea cu ei înșiși propriile idei și păreri. A vorbi cu sine ajută la reducerea stresului, crește inteligența, ajută la îmbunătățirea clarității gândirii și a concentrării.

3. Curiozitatea

Mereu ești interesat de ce, cum, pentru ce. Pui în mod constant întrebări tuturor celor din jur, ești deschis la cunoștințe noi, iar inteligența ta este peste medie. Oamenii genii au fost dintotdeauna curioși chiar și la vârsta adultă. Einstein spunea: „Sunt departe de a fi la fel de inteligent pe cât cred alții. Sunt doar extrem de curios”.

4. Pierderea de memorie

Psihologii cred că persoanele geniale sunt adesea persoane uituce. Motivul acestui comportament este că sunt prea ocupați cu propriile lor gânduri și cu căutarea sensului propriu, cu faptul că mereu sunt atenți la tot ce-i înconjoară.

Se gândesc în același timp la atât de diferite lucruri, încât uneori nu mai observă lucrurile simple: unde au pus cheile sau telefonul.

5. Indiferența față de modă

Dacă ești cu adevărat interesat de modă, atunci nu vei dori să petreci timpul încercând să ții pasul cu tendințele modei, pentru că știi foarte bine că există lucruri mult mai importante.

6. Împătimit de lectură

Îți place să citești. Oamenii deștepți sunt obsedați să citească cărți bune, le place să învețe în mod constant ceva nou și să-și extindă orizonturile. Le place să învețe cum funcționează lucrurile. Dacă ai o relație caldă cu cărțile și lectura încă din copilărie, acest lucru poate indica că ascunzi un adevărat geniu în interiorul tău.

7. Depășirea limitelor

Pentru un adevărat geniu, cel mai atrăgător organ al corpului uman este creierul. Persoanele genii mereu încearcă să se ocupe de activități care le pot dezvolta, încearcă să iasă din zona de confort.

8. Anxietate socială

Oamenii cu inteligență ridicată, de regulă, își analizează în mod constant mediul, încearcă să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor și construiesc dependențe, de aceea deseori se simt anxioși și incomozi în anumite situații sociale. Anxietatea este provocată de sensibilitatea ridicată las stimulii externi, ceea ce provoacă o supraîncărcare senzorială.