8 semne că în această relație oferi prea mult, fără a primi nimic în schimb

Esența unei relații sănătoase este capacitatea de a oferi și a primi. Cu toate acestea, de foarte multe ori acest echilibru este încălcat. Dacă din fire ești o persoană iubitoare, blândă, liniștită, în mod natural și involuntar poți oferi mai mult decât partenerul din viața ta.

Posibil că nici nu te gândești la acest lucru. Pur și simplu ești persoana care e acolo atunci când cel drag are nevoie și nu este absolut nimic greșit în asta. Cu părere de rău, a oferi prea mult fără să primești nimic în schimb te poate afecta în timp din cauză că vei începe să observi o lipsă de efort și din partea celuilalt.

Inegalitățile într-o relație cauzează probleme reale, chiar dacă experții susțin că raportul 50/50 nu există nici într-o relație echilibrată. De regulă, unul din parteneri oferă mai mult decât primește, iar altul primește mai mult decât oferă. Întotdeauna vor exista situații în care un partener vrea să ofere mai mult. Iată câteva semne importante:

1. Nu mai ești la fel ca înainte.

Te cerți cu partenerul dacă poți să mergi la sală sau să ieși cu prietenii fără el, atunci probabil oferi mai mult decât primești. Anterior, aveai multe interese și persoane dragi, acum ai observat că toate acestea au început să dispară. Încercând să placi altora, sacrifici lucruri care odată au fost importante pentru tine.

2. Nu obții tot ce vrei.

Vrei să auzi adevărul crud despre viață? Nu obții mereu ceea ce vrei. Dacă în relația în care te afli ești mereu bântuită de sentimente de nemulțumire sau partenerul încearcă să controleze totul, atunci probabil te sacrifici prea mult.

3. Supărări pe partener.

Dacă nu ești conștientă cât de multe sacrifici în relația ta, vei ajunge să simți doar furie și resentimente, iar acestea sunt o otravă pentru psihicul uman, ucigând toate speranțele de dragoste, respectul și nevoile. Dacă partenerul tău te enervează, te supără, dar nu înțelegi de ce, cred că ai sacrificat prea multe.

4. Vina pentru că ai refuzat în ceva partenerul.

Majoritatea oamenilor refuză de câteva ori pe zi, fără a cere scuze, fără remușcări. În acest fel sunt recunoscute existența propriilor nevoi și sentimentul de a le apăra. Dar, uneori, în relație poți simți că ești forțată să faci lucruri pentru partenerul tău sau partenerul te acuză că nu vreai să faci anumite lucruri. Astfel de acuzații te pot goli de energia interioară și îți pot provoca oboseală emoțională.

5. Nu ești pe primul loc pentru partenerul tău.

Ești o persoană iubitoare și grijulie care încearcă să facă tot posibilul pentru ca partenerul să se simtă special. Dar, în același timp, observi că nu ești o prioritate pentru el. El nu te prezintă celor dragi lui, chiar dacă vă întâlniți de ceva timp. El se comportă de parcă i-ar fi indiferent de gândurile și părerile tale.

6. Îți place să repari totul.

Dacă toată munca emoțională, dar și cea casnică sunt transferate în întregime către tine, atunci ceva nu este în regulă în această relație. Doar un partener imatur emoțional se așteaptă de la femeia dragă să facă totul singură. Drept urmare, atunci când insiști de câteva ori să facă și el ceva și, dacă nu este de acord să te ajute, te apuci din nou singură. Nu este un comportament sănătos.

7. Ești obosită fizic și emoțional.

Arăți obosită. Nu contează că dormi, pur și simplu nu poți scăpa de senzația de epuizare. Nu este vorba doar despre oboseala fizică, ci și de cea emoțională. Acest sentiment te bântuie mereu, dar trebuie să încerci să scapi de el.

8. Lipsa de comunicare.

Dacă o persoană iubește cu adevărat pe cineva, niciodată nu își va părăsi partenerul drag. Dacă relația este una problematică, încât ți-e frică să vorbești cu partenerul despre tot ce vi se întâmplă, atunci aveți probleme serioase.

Într-o relație trebuie să oferi, dar și să primești. Nevoile tale fizice, dar și emoționale sunt foarte importante și nu merită să sacrifici cu propria stabilitate emoțională pentru nimic. Comunică cu persoana iubită și spune-i tot ce te deranjează, spune-i exact cum te simți. Dacă va exista iubire adevărată, veți rezolva orice problemă.

Sursa :