8 semne că ești într-o relație forțată

Relația forțată este una din cele mai triste tipuri de relații. Este acea relație în care ambii parteneri sunt foarte obosiți unul de celălalt, dar nu se grăbesc să se despartă din varii motive.

Acestea sunt niște relații prelungite în care partenerii își aruncă unul asupra altuia toată energia negativă pe care o trăiesc. Chiar și cele mai trainice și mai frumoase relații în timp se pot transforma în relații forțate dacă vor avea efect toți declanșatorii care duc la asta.

Iată câteva semne de avertizare că relația ta se îndreaptă încet, dar sigur spre a fi o relație forțată.

1. Apare cearta din fiecare moment

Într-o relație în care domnește iubirea adevărată, partenerii sunt atenți la cuvinte, gesturi și acțiuni, deoarece nu vor să se rănească. Dar dacă sunteți două persoane care se ceartă zilnic, din orice motiv, voi trăiți o relație forțată.

2. Acordarea atenției altora

Dacă cineva din voi simte nemulțumire față de cum decurge relația sa, acea persoană începe să caute noi surse de iubire și afecțiune. Acest lucru duce la faptul că ambii veți începe să vă gândiți la alți oameni mai mult decât la partenerul de alături.

3. Apare minciuna în relația voastră

Pur și simplu nu poți minți persoana iubită, pentru că este imoral. Dar atunci când oamenii se află într-o relație forțată, ei încetează să mai perceapă minciuna ca ceva greșit. Acest lucru e din cauză că niciunuia nu îi mai pasă dacă partenerul va descoperi adevărul. Nu vă mai este frică să vă pierdeți unul pe altul.

4. Credeți că puteți scăpa ușor din relația pe care o aveți

Despărțirea este un lucru dificil pentru doi oameni care se iubesc. Dar dacă ambii considerați despărțirea voastră ca pe ceva firesc, atunci relația pe care o aveți a devenit una forțată. 

5. Simțiți că puteți trăi unul fără altul

În relațiile forțate, oamenii vor să petreacă timpul liber cât mai departe unul de altul. Orice om se satură de atâta negativ în viața lui, în loc să se bucure de pace și liniște. Partenerii care se iubesc cu adevărat întâmpină dificultăți chiar și de la o mică separare unul de celălalt, ceea ce nu se poate spune despre oamenii ale căror relații au fost epuizate. 

6. Nu mai vorbiți despre sentimentele voastre

Tot mai des evitați să vorbiți despre sentimentele voastre. Vă sperie chiar și gândul de a spune cu voce tare ceea ce simțiți. Acest lucru duce la un gol în relația voastră. Doar prin menținerea unei comunicări deschise se păstrează relația sănătoasă. 

7. Nu mai faceți planuri de viitor

Dacă partenerul este cu adevărat important pentru tine, fiecare pas va fi îndreptat spre un viitor împreună. Veți stabili planuri, veți stabili obiective care vă vor ajuta să atingeți împreună viitorul. Doar că voi nu faceți astfel de lucruri, pentru că trăiți într-o relație forțată. În visele partenerului tău nu există loc pentru tine.

8. Citind toate aceste lucruri de mai sus, simți incertitudine față de relația ta

Ai doar două opțiuni: fie porți o discuție deschisă și sinceră cu partenerul sau pur și simplu rupeți relația și ambii vă eliberați de suferința prin care treceți. 

Orice alegere ai face, nu trebuie să uiți că totul în această viață se întâmplă cu un anumit motiv. Iar viața continuă, orice s-ar întâmpla.

Sursa :