8 semne că cineva te invidiază

Nu este nimic mai rău decât să obţii succesul şi să îţi dai seama că oamenii din jurul tău nu sunt mândri de tine, mai degrabă te invidiază. Iar invidia poate provoca acţiuni foarte răuvoitoare, mai ales când vine vorba de realizările tale. În spatele unui compliment se pot ascunde intenţii secrete faţă de tine, iar complimentele aparent sincere se pot transforma într-o atitudine cu două feţe.

Invidia te face să gândeşti acelaşi lucru din nou şi din nou. Cu cât o faci mai mult, cu atât mai tare te îndepărtezi de realitate. Emoţiile creează iluzia de încredere şi invidia te face încrezător în percepţia ta despre lume. Nu este uşor să ştii că cineva te invidiază. Avem tendinţa de a ne controla propriile sentimente, dar care nu sunt supuse controlului emoţiilor celorlalţi. 

Capacitatea de a recunoaşte semnele invidiei te va ajuta să ieşi dintr-o situaţie neplăcută, fără pierderi. Care sunt cele 8 semne că cineva te invidiază:

1. Cei din jur te urăsc fără vreun motiv

Dacă simţi că eşti urât fără un motiv anume, cel mai probabil eşti invidiat. Este posibil să ai o dorinţă de a face plăcere persoanei invidioase, dar este posibil să nu reuşeşti. Nu ai nevoie de aşa persoane în viaţa ta. 

2. Îşi expun  la vedere toate realizările

Oamenii invidioşi, de regulă, tind să elimine succesul ei înşişi şi într-o măsură mai mare decât merită. Aşa tip de oameni apar anume în momentul când îți sărbătoreşti propriile realizări. Ei nu au un aşa succes ca tine şi încearcă să se manifeste prin orice mijloc. Întotdeauna vor fi oameni care vor avea capetele pline de gânduri negative. Ei îşi pot trata comportamentul în mod sensibil numai atunci când sunt supăraţi. Pentru a schimba o astfel de persoană, cel mai bine este să îi arăţi prin propriul exemplu cum să procedeze corect.

3. Primeşti complimente false

Când cineva te invidiază, primul lucru este să îţi facă complimente. Ele pot suna sincer, dar şi cu o ură ascunsă. Persoanele invidioase mai degrabă se vor preface că nu le pasă şi nu invidiază, decât să spună sincer ce cred. Cea mai bună soluţie este să lauzi persoana invidioasă atunci când ceva nu îi reuşeşte. Cei din jur vor vedea în persoana ta pe cineva sincer şi bun.

4. Concurează cu tine

Oamenii invidioşi se caracterizează printr-o luptă constantă pentru conducere, pentru că se află într-o continuă căutare a succesului. Asemenea oameni pot fi periculoşi, dar pot fi doar prea aroganţi şi vor doar să pară mai buni decât alţii. Dacă vrei să pui la loc aşa persoană, îi poţi spune direct că nu vrei să concurezi cu el. Atunci îşi va pierde interesul de a concura cu tine.

5. Succesul tău nu este apreciat

Nu contează exact ce ai reuşit să obţii şi cât de greu ai avut de muncit pentru a-ţi atinge obiectivul, oamenii care te invidiază se vor comporta mereu ca şi cum doar norocul ţi-a surâs. Oamenii care invidiază sunt anume cei care au nevoie de ceea ce ai. Nu lăsa succesul tău în faţa oamenilor invidioşi, pentru că vei crește negativismul doar în raport cu tine însuţi.

6. Eşti bârfit

Oamenii invidioşi reuşesc mereu să te discute pe la spate. Ei mereu tind să răspândească zvonuri foarte urâte. Ca să îi opreşti, cel mai bine este să îi confrunţi direct. Negativismul unor oameni este un anumit zid. Critica şi negativitatea nu vor fi un obstacol în atingerea obiectivelor tale, dar te vor putea distrage de la acest lucru. De regulă, oamenii invidioşi nu sunt ostili, de aceea o conversaţie serioasă îi poate face să se gândească bine şi să nu mai răspândească bârfe.

7. Eşti imitat

Persoanele invidioase inconştient vor să fie mai bune decât tine şi încearcă să te imite. Ele pot imita stilul tău vestimentar sau cel de comunicare. În loc să te superi pe ele, încearcă să le inspiri să-şi urmeze propria cale, să îi încurajezi atunci când încearcă să facă ceva singure. 

8. Se bucură de greşelile tale

Oamenii invidioşi întotdeauna sunt fericiţi atunci când ceva nu poţi rezolva sau când primeşti o mustrare. Deşi ei foarte bine îşi ascund adevăratele sentimente pe care le au faţă de tine, în inimile lor mereu se simt mulţumiţi de înfrângerile tale. Niciodată nu este prea târziu să le spui acestor persoane că toţi învăţăm din greşelile noastre. Dacă nu îţi vei arăta frustrarea, oamenii care te invidiază nu se vor putea bucura de eşecurile tale.

Invidia este o situaţie dificilă pentru oricare dintre noi. Dar un comportament calm şi pozitiv va fi cel mai bun mod de a rezolva problema, atât pentru tine, cât şi pentru persoana care invidiază.

Sursa :