fb

8 reguli de aur ale unui om puternic, sănătos și fericit

Deseori avem totul – studii, bani, statut în societate. Dar se întâmplă să nu avem ce este mai important – sănătate și fericire. Uneori, pentru a fi sănătos și fericit trebuie pur și simplu să-ți faci ordine în lumea interioară și în gânduri. Există câteva reguli care te pot ajuta.

8 reguli de aur ale unui om puternic, sănătos și fericit.

1. Nu te agăța de gânduri negative

Creează în mintea ta un loc unde să aduni amintiri plăcute și să te întorci uneori la ele, dar fără regrete. Visează la ceva frumos. Fă-ți planuri, învață să vezi binele în tot ceea ce te înconjoară.

2. Învață să ierți

Omul care păstrează în interior supărări și frustrări nu poate fi un om sănătos. Iertarea înseamnă despărțirea de durere, de griji, de amintiri neplăcute, de tot ce a fost urât în viața ta. Nu ține în tine furia față de dușmani. Nu te gândi la lucruri proaste și vei fi un om sănătos.

3. Învață să faci totul din plăcere

Consumă mâncare fără să te gândești că e o necesitate – primește plăcere de la ea. Astfel în mod automat vei accepta corect mâncarea. Făcând sport, gândește-te la propria plăcere. Nu te forța, dacă nu dorești. Este benefic doar ceea ce faci din plăcere, altfel corpul tău va respinge totul. Gândește-te mai des la ce ai putea face, ca să-ți aducă împliniri. Fericirea adevărată este acea care vine din emoții pozitive și o stare de bine.

4. Învață să vezi în jurul tău oameni cărora le este mult mai greu decât ție

Învață să empativezi și să compătimești. Nu umili și nu jigni. Crede în omul de alături, învață să ajuți cât poți, dar fără a dăuna intereselor tale. Ajutând, te încarci cu energie pozitivă.

5. Învață să te comporți astfel, de parcă totul este perfect

Chiar dacă nu întotdeauna este așa. Ceea ce gândim despre noi aceea și devenim: e lege de aur. Nu trebuie să demonstrezi altora că-ți merge bine, fă asta pentru tine. Așa permiți gândurilor pozitive să te ghideze în viață.

6. Niciodată nu spune „Nu pot” – indiferent de orice. 

Mai bine spune „Eu vreau”. Spunând „Nu pot” te limitezi în acțiuni. Deseori în spatele acestei afirmații e plictiseala de a face ceva și nu incapacitatea. Vei descoperi mirat că poți să faci mai mult decât crezi. Acționează, nu spune „Nu pot”.

7. Ține minte că înfrângerile, bolile, suferința – nu apar întâmplător

Omul este format din ceea ce face și ceea ce gândește. Din amintiri, acțiuni și gânduri se naște prezentul. Iar în prezent construim viitorul. Ești sănătos în prezent sau nu – este consecința trecutului. Schimbă spre bine prezentul cu ajutorul gândurilor pozitive și al acțiunilor corecte.

Advertisement

8. Celulele din organism își schimbă starea după gândurile, acțiunile și credința noastră. 

Dacă gândurile și acțiunile sunt pline de ptimism, atunci și noi vom fi sănătoși. Trebuie să crezi în puterirle tale, în energia corpului tău.

Source :

etozhizn