fb

8 motive pentru care este mai bine să călătorești decât să fii într-o relație banală

Dacă ai fi singur, probabil ți-ai dori să pleci și să trăiești noi experiențe, dar fiind într-o relație, ești nevoit să ieși la întâlniri. Ni se spune că a ieși cu cineva este distractiv și interesant, și nu negăm acest fapt, dar ce spui dacă ai găsi ceva care ți-ar oferi tot atât de multe experiențe unice, care îți va permite să crești și să te cunoști în moduri în care întâlnirile și relațiile nu ți le pot oferi?

Dacă ești singur și simți că implicarea într-o relație nu este ceea ce îți dorești la moment, atunci călătoriile pot fi modul perfect de a-ți îmbogăți viața și de a obține o serie de avantaje. Călătoriile sunt un mod de a-ți construi caracterul și încrederea care te va forma ca persoană. Acestea fiind spuse, iată 8 motive pentru care experiența călătoriilor îți va aduce mau multe beneficii decât o relație:

1. Ești liber să îți creezi propriile experiențe

Ești liber să îți alegi itinerariul și să îți controlezi perioada pe care vrei să o petreci în fiecare loc. Deciziile tale se bazează pe dorințele și plăcerile proprii. Câștigi acel sentiment de libertate pe care nu-l poți simți atunci când ești într-o relație.

2. Călătoriile îți îmbunătățesc sănătatea mentală

Călătoriile îți deschid mintea și îți aduc noi experiențe pozitive, care aduc beneficii în mod direct stării tale mentale. Te îmbogățesc și adaugă perspective unice, consolidând o stare de spirit pozitivă, care te va urmări o viață întreagă.

3. Ești liber să te muți dintr-un loc în altul

Ești liber să hoinărești prin lume fără nici o restricție – fără a te consulta, certa. Deții controlul absolut al călătoriei tale și o poți modela după modul în care îți dorești.

4. Ai spațiu pentru a te înțelege

Când călătorești de unul singur, ai spațiu suficient pentru a te cunoaște perfect. Experiențele cu care te confrunți îți vor permite să te respecți și să te valorezi – îți vor oferi o perspectivă unică asupra modului în care să reacționezi și să te adaptezi la diferite situații și la diferiți oameni.

5. Înveți că a fi singur nu înseamnă a fi singuratic

Călătorind vei învăța cum să fii cu adevărat singur și vei realiza că nu înseamnă neapărat să fii singuratic. Călătoriile îți pot restaura credința în omenire când realizezi câți oameni minunați te înconjoară, cât sunt de dornici și dispuși să te ajute sau să stabilească prietenii.

6. Înveți să-ți rezolvi problemele de unul singur

Călătoriile pot fi o curba de învățare și uneori va trebui să faci decizii la fața locului sau să rezolvi orice aberație care îți apare. Este un mod uimitor de a-ți construi încrederea de sine și de arăta exact din ce ești făcut.

7. Înveți că viața este plină de posibilități

Călătoriile te expun diferitor feluri de surprize și posibilități – este într-adevăr o experiență interesantă și, de ce să alegi să fii limitat de o persoană? Explorarea lumii te învață mai multe lucruri decât atunci când stai acasă și îți trăiești viața cu cineva, mai ales dacă ești tânăr.

8. Te poți bucura de moment fără griji

Călătoriile sunt pline de momente minunate în care poți respira ușor fără a avea vreo grijă. Nu există nici o presiune să te gândești la viitor sau la trecut – pentru că trăiești cu adevărat momentul prezent – singura cale de a fi complet fericit.

Indiferent de vârsta pe care o ai și de nivelul pe care l-ai ajuns în viață, fă ceea ce te face fericit. Dacă fericirea înseamnă a-ți lua rucsacul în spate și a te aventura în călătorii, atunci fă-o fără a avea nici o grijă. Amintește-ți că ești capabil să formezi relații oriunde și oricând. Deci, nu te simți niciodată restricționat sau nu avea frica de a călători singur.

via: lifehack.org