fb

8 motive pentru care trebuie să renunți la oamenii care nu mai joacă un rol important în viața ta

Vine un moment în viața fiecărui om când el sau ea se desparte de cineva: de iubit, prieten sau o persoană apropiată.

Există un început dulce în relația dintre două persoane, dar odată ce ajungi să o cunoști cu adevărat, realizezi că acea legătură nu mai aduce nici o valoare deosebită în viața ta și, în unele cazuri, îți dăunează.

Deși ar fi egoist din partea ta să nu accepți o persoană pentru ceea ce reprezintă, ar fi nedrept pentru tine să suporți o prietenie sau o relație care nu te transformă într-o persoană mai bună.

Acum, că am ajuns în acest punct, să explicăm în ce caz ar trebui să renunți la astfel de persoane:

1. Renunță dacă lucrurile nu mai sunt la fel

Oamenii cresc ca și personalitate, ceea ce este perfect normal. La un moment dat, realizezi că doriți lucruri diferite, că nu mai împărtășiți aceleași interese, nu vă mai înțelegeți și nu mai țineți legătura.

Uneori, doar trebuie să accepți că este timpul să renunți la ceva ce nu mai poate fi întors, pentru că s-a consumat cu mult timp în urmă sau, poate, nu a fost niciodată acolo.

Este dificil să te ții de oameni, dar amintește-ți că îți este predestinat să întâlnești diferite persoane de-a lungul călătoriei tale, indiferent dacă acestea îți vor aduce fericire, tristețe, durere sau bucurie.

2. Renunță dacă încrederea și loialitatea nu mai este acolo

Dacă știi în adâncul inimii că nu poți avea încredere în acea persoană și că el/ea nu pot fi loial/ă, întreabă-te care este motivul pentru care există în viața ta. Încrederea și loialitatea reprezintă fundamentul oricărei relații sau prietenii.

Dacă nu mai sunt acolo, relația poate aduce doar paranoia, frustrare, tensiune și furie. Te vei simți mai bine fără aceste lucruri.

Găsește pe cineva a cărui fidelitate față de tine va fi de necontestat, pentru că acțiunile sale îți vor aduce doar liniște sufletească.

3. Renunță dacă nu îți este clar cum stau lucrurile

O relație sau o prietenie care nu este bine definită aduce doar confuzie, pentru că nu știi ce însemni pentru cealaltă persoană. În cazul în care persoana nu te face să te simți important, reflectează de ce îi permiți cuiva să te trateze în acest fel.

Fii în compania omului care este mândru că te are în viața sa și care va spune asta la toată lumea. Fii în compania celui care nu se joacă cu mintea și inima ta, pentru că are siguranța că nu vei pleca niciodată.

4. Renunță dacă prietenia sau relația îți dăunează

Dacă ești nefericit, este timpul să îți iei rămas bun. Nu trebuie să te lași prins în capcană și să apară obișnuința de a fi tratat într-un mod în care nu meriți.

Dacă cineva își bate joc de tine, concurează cu tine, nu-ți acordă atenție, nu-i pasă de tine, abuzează de tine, te înjosește în fața altora – elimină negativitatea din viața ta cât mai curând posibil. Respectă-te suficient de mult pentru a nu te mai întoarce.

5. Renunță dacă, pur și simplu, nu mai sunteți de-acord

Este greu să ții o relație dacă niciodată nu mai sunteți de acord sau nu vă respectați punctele de vedere. În cazul în care ești de acord doar cu faptul că nu mai sunteți de acord, este timpul să renunți.

Multe relații pot lucra chiar și dacă persoanele sunt total diferite, dar dacă observi că relația în care te afli reprezintă o sursă constantă de dispute și tensiune – pleacă.

6. Renunță dacă tu ești cel/ cea care luptă pentru ca relația să funcționeze

Dacă cineva te iubește cu adevărat, îi pasă și are nevoie de tine, persoana nu va permite să existe o disproporție între efortul pe care ambii îl depuneți.

Găsește pe cineva care te va face să te simți util și demn, care va lupta pentru a te avea în viața lui/ei. Găsește pe cineva care va ști cât este de norocos că te are, care va recunoaște tot ce ai făcut și ce vei face. Nu pierde timpul.

7. Renunță dacă el/ea nu te încurajează și nu crede în tine

Dacă simți că relația nu-ți oferă sprijin, gândește-te la lucrurile pe care le primești din partea celuilalt. Meriți pe cineva care va fi acolo pentru a te încuraja pe tot parcursul călătoriei tale și va crede în tine mai mult decât va crede în propria persoană.

8. Renunță dacă relația nu îți aduce ceea ce dorești și ceea de ce ai nevoie

Întreabă-te ce ai putea face fără acea relație și dacă e ceea ce vrei și meriți cu adevărat. Uneori, există convingerea că am putea cere prea multe, dar, pe de altă parte, de ce ar trebui să ne mulțumim cu lucruri care nu aduc fericirea?

Niciodată să nu îți fie rușine de faptul că vrei să ai  lângă tine persoana care te va iubi cu adevărat, care va avea grijă de tine și va fi onest. Care va fi capabil nu doar să audă, dar și să te înțeleagă. Cel în care vei avea încredere și care, la rândul său, va avea încredere să îți împărtășească aspirațiile. Cel care nu-ți va tăia aripile, ci te va ajuta să atingi culmile.

via: elitedaily.com