8 motive cosmice de ce Universul aduce în viața noastră oameni noi

În decursul vieții sale, omul întâlnește o mulțime de alți oameni noi. Majoritatea dintre ei rămân pe o perioadă scurtă alături de noi și doar unii din ei ne însoțesc de-a lungul vieții.

Cu toate că sunt unele persoane care ne provoacă durere prin plecarea lor, chiar și din aceste despărțiri învățăm o lecție valoroasă. În mod uimitor, în perioadele dificile, viața este capabilă să ne aducă persoane potrivite în momente potrivite. Dar chiar și atunci când persoana de alături ne aduce nefericire, ea există în destinul nostru cu un scop.

Motivele pentru care Universul ne trimite noi oameni în viața noastră:

1. Pentru a conștientiza unele lucruri

Există persoane care ne determină să avem dubii referitor la cine suntem cu adevărat. Câteodată ele devin o parte permanentă a  vieții noastre, alteori ele rămân foarte puțin timp lângă noi. Cu toate acestea, ele ne fac conștienți de identitatea noastră. Ne ajută să ne regăsim pe noi înșine.

2. Pentru a ne încălzi inima

Unele persoane apar în viața noastră în momentele când ne simțim părăsiți de toți. Ei sunt sprijinul atât de necesar nouă la acel moment. Foarte des se întâmplă ca acești oameni să treacă prin viața noastră cu viteza unui meteorit. Ne oferă ajutor, apoi să dispar. Chiar și în aceste condiții, amintirea lor întotdeauna ne încălzește sufletul.

3. Pentru a ne fi alături

Anume aceste persoane devin o componentă permanentă vieții noastre. Ele sunt alături de noi necondiționat. Sunt prietenii noștri, rudele sau alte persoane dragi. Sunt acei oameni care întotdeauna ne vor prinde dacă vom simți că putem să cădem.

4. Pentru a ne da o lecție de viață

Sunt acei oameni de la care putem să învățăm ceva. Câteodată lecțiile lor pot fi prea dure, ei înșiși fiind prea departe de un ideal. Chiar dacă relația cu o astfel de persoană devine o provocare, nu uita – Universul a trimis-o cu un sens.

5. Pentru a ne ajuta să creștem

Acest gen de persoane ne ajută să depășim cele mai dureroase momente din viața noastră. Ele rămân alături de noi când suntem în cea mai deprimată stare de spirit. Perioada de timp în care vor face parte din viața noastră depinde de cât de mare este rolul lor în destinul nostru.

6. Pentru a ne reaminti ceva

Aceste persoane, doar prin prezența lor, ne amintesc despre lucruri importante, chiar esențiale. Ele nu ne permit să uităm că nu suntem singuri în această lume și întotdeauna va exista cineva care ne va fi alături. Câteodată, când deja suntem gata să cedăm, acești oameni ne motivează să nu încetăm să luptăm.

7. Pentru a ne arăta ce merităm

Anume persoanele de acest tip, care pot fi extrem de bune sau extrem de rele, ne ajută să înțelegem ce merităm cu adevărat. De exemplu, fiind odată într-o relație toxică, pe viitor vei încerca să eviți astfel de interacțiuni. Iar dacă ai avut alături de tine o persoană care te-a făcut să te simți iubit și valoros, vei tinde să te înconjori mai mult de acest gen de indivizi.

8. Pentru a oferi o lecție

Există persoane care îți pot fi mentori, sau chiar discipoli. La rândul tău, poți să îi ghidezi în viață pe alții. Prezența altora în viața ta este la fel de valoroasă ca prezența ta în viața altora.

Sursa :