fb

8 lucruri mai intime decât contactul fizic dintre voi

De fiecare dată când vorbim despre intimitate, primul lucru care ne vine în cap e contactul fizic.

Dar contactul fizic și intimitatea sunt două lucruri diferite. În primul caz putem fi foarte apropiați unul de celălalt, dar emoțional la o distanță de mii de kilometri.

Intimitatea se bazează pe cunoștințe. E posibilă doar acolo unde cel puțin unul dintre parteneri îl știe pe celălalt mai bine decât el însuși. Iată de ce la bărbați de obicei e atât de bine cu atingerile și atât de rău cu intimitatea.

Pentru a deveni cu adevărat apropiat cu partenerul tău, o să fie nevoie de efort. Iată câteva metode care ai putea să le încerci.

1. Spune-i că e frumoasă

Nu e deficit de bărbați care sunt gata să laude femeile zilnic. Diferența dintre tine și ei e că atunci când îi zici că e frumoasă nu trebuie să ai motive ascunse. Doar nu le spui asta miilor de femeie cu speranța că una dintre ele va accepta să fie cu tine? Când îi zici asta femeii tale, tu de fapt îi zici: “Te iubesc. Ești cea mai frumoasă femeie pe care am văzut-o vreodată.”

Când femeia știe că o prețuiești atât pentru frumusețea exterioară cât și interioară, ea nu trebuie să-și facă griji că sentimentele tale pot fi false. Asemenea cuvinte sunt lucrul cel mai intim care pot fi între două persoane.

2. Scrie-i scrisori de dragoste

Există multe lucruri care pot fi spuse fără cuvinte, dar totuși fiecare femeie vrea noi și noi destăuiniri de dragoste.

Oferă-i o dovadă fizică a dragostei tale la care ea se va putea întoarce când îi va fi dor de tine. Sau când se va îndoi de sentimentele tale. Nu există mod mai simplu și sigur de a face o femeie fericită. Pentru a scrie asemenea scrisori, nu trebuie să fii mare scriitor. Pur și simplu exprimă prin cuvinte ceea ce simți pentru ea. Nu scrie scrisoare asta online. Va fi mai bine dacă o vei scri cu mâna ta. Asta îi va arăta că a fost scris special pentru ea. Deci, încă un motiv de intimitate.

3. Mergeți împreună măcar într-o călătorie

Una dintre cele mai bune metode de a te apropia de iubita ta, de a o cunoaște și a o înțelege mai bine, este să mergi cu ea într-o călătorie îndelungată de cel puțin două săptămâni.

Intimitatea apare atunci când oamenii sunt apropiați unul de celălalt. Și nu există o metodă mai bună să cunoști o femeie decât să vezi cum ea se comportă într-o situație ”diferită”. Oamenii sunt frumoși doar într-o situație obișnuită. E ușor să fii o persoană bună când îți e comod și bine. Însă dacă plasezi pe cineva într-o situație necunoscută pentru el, afli cum e acea persoană în realitate. Tu deja decizi cum să folosești ulterior această informație.

4. Ai grijă de ea când e bolnavă și permite-i să aibă grijă de tine când ești bolnav

Dacă tu și partenerul tău vreți să deveniți mai apropiați unul de celălalt, trebuie să vă învățați să vă acceptați atât la bine cât și la rău. Nici o domnișoară nu vrea ca prietenul ei să fugă la prima răceală.

Când iubita ta e bolnavă, ea e, de fapt, foarte vulnerabilă. Gândește-te cum te simți tu și ce gânduri ai când ești bolnav. Iată de ce trebuie să demonstrezi susținere, să-i arăți că ești gata s-o aperi în momente de slăbiciune. Prin asta demonstrezi cât de departe ești gata să mergi pentru ea.

5. Dormi cu ea, fără a face dragoste. 

E ușor să împarți un pat cu o femeie când mereu faceți dragoste. E mai greu să te forțezi să refuzi de la confortul obișnuit doar pentru a dormi cu persoana iubită.

Pentru ea tot e mai comod, printre altele. Probabil ai avut situații în care planificai să rămâi la ea pe noapte, iar ea îți zice că încă nu e gata.

6. Privește-o în ochi mai des și pentru mai mult timp

Nu există atât de multe lucruri în lume care pot rușine alți oameni. Privirea îndelungată a cuiva este unul dintre ele.

Dacă vă priviți unul pe altul îndelungat în ochi, înseamnă că, la nivel inconștient, nu aveți nici un secret ascuns. Biologia ne-a programat în așa fel, încât privirea îndelungată este un semn al încrederii între persoane. Dacă aveți bariere în relația voastră pe care ați vrea să le depășiți, încercați această metodă.

7. Cunoștința cu familia ei

Omul nu crește în singurătate. El se află sub influența permanentă a membrilor familiei sale. Dacă vrei să vezi cum va arăta soția ta la bătrânețe, aruncă o privire la mama ei.

Relațiile de rudenie sunt primele relații pe care o persoană le are, vrând sau nevrând. Așa că, dacă vrei să afli cât mai multe despre iubita ta, fă cunoștință cu familia ei.

8. Nu face nimic

Cel mai intim lucru pe care doi oameni pot să-l facă este să nu facă nimic.

Advertisement

Iată de ce. Probabil te simți foarte confortabil alături de persoana cu care poți să taci. Sau pur și simplu să priviți ceva în tăcere. Ne simțim cu adevărat confortabili cu persoanele cu care nu trebuie să umplem ”vidul” tăcerii.

Cea mai bună formă de intimitate este atunci când stați alături și vă ascultați respirațiile. Dacă te afli alături de o femeie cu care ți-e confortabil pur și simplu să stai întins și să nu faci nimic, înseamnă că veți fi confortabili unul cu celălalt în celelalte situații.