fb

8 lucruri evitate de către toți, dar care te vor ajuta să prinzi aripi

Uneori trebuie să-ți pui în față sarcini greu de îndeplinit, pentru a te perfecționa. Iată 8 lucruri care te vor ajuta să prinzi aripi și să cucerești noi înălțimi, lucruri pe care toți le evită mai mereu.

1. Îndoiește-te de toți și de toate

Mereu e greu să pui tot ce e considerat a fi adevărat sub semnul întrebării și să cauți propriile răspunsuri. Încearcă să privești totul din altă perspectivă.

2. Fii cinstit

Să fii mereu cinstit cu oamenii din jur e atât cel mai greu, cât și cel mai valoros lucru pe care îl poți face. Pentru început, ai putea crea o listă cu oamenii cărora ai ce le spune – rău sau bun – și să le scrii acestor persoane scrisori în care să le zici de sentimentele tale adevărate.

Dacă o să fii cu adevărat cinstit, ar trebui să ai emoții foarte puternice când scrii aceste scrisori. Apoi ai putea trimite scrisorile, sau le-ai putea păstra drept amintire. Cel mai important e că aceste scrisori te vor ajuta să-ți descoperi sentimentele adevărat pe care le ai față de oamenii din jur.

3. Trezește-te foarte devreme

Trezirea de dimineață, în special înainte de răsărit, te va ajuta să creezi o atmosferă de lucru specială. La ora 5 dimineața, când toți încă dorm, ai posibilitatea să-ți începi viața în deplină liniște și pace, chiar dacă pentru asta e nevoie de un oarecare efort.

4. Controlează-ți cheltuierile

E util să duci contul cheltuielilor pe care el ai, începând cu reparația automobilului și terminând cu cumpărarea unei cești de cafea. Încă un sfat ar fi să-ți plătești cheltuielile cu bani gheață. Dacă pentru a plăti o să fii nevoit să deschizi portmoneul și să scoți banii, te vei gândi mai des dacă ai nevoie cu adevărat de ceea ce cumperi. Te vei de cât de multe poți economisi respectând aceste reguli simple.

5. Ai grijă ce mănânci

E destul de greu să controlezi cantitatea și calitatea mâncării pe care o consumi în timpul zilei. Totuși, nu vei putea să afli ce cantitate de zahăr și grăsimi consumi. Iar mâncarea sănătoasă îți va schimba viața pentru totdeauna. Cel mai ușor mod de a trece la un mod sănătos de viață e să îți prepari singur mâncarea, fără a exagera cu uleiul, sarea și zăharul.

6. Exersează discursul în public

Acest gând îi înfricoșează pe mulți dintre noi, dar niciodată nu știi când vei fi nevoit să vorbești în public. Un mod foarte bun de a-ți dezvolta calitățile de orator e să exersezi discursuri în public, încercând să-ți suprimi sentimentul de frică și nesiguranță.

Ai putea, de exemplu, să frecventezi un club oratoric, în care se practică acest lucru. Da, acest lucru este înfricoșător, dar acest sentiment de frică dispare atunci când înțelegi că toți se simt la fel.

7. Stabilește obiective de necucerit

Una dintre cele mai dificile sarcini este stabilirea și atingerea unui obiectiv care e mai dificil decât ce ai făcut înainte. Pentru asta ai putea alege o activitatea trivială, care nu necesită un mare efort din partea ta. Încearcă să complici acest obiectiv, până când însuși gândul atingerii lui va fi înfricoșător.

De exemplu, dacă alergi câte 1 kilometru pe zi, încearcă să-ți stabilești obiectiv să alergi 7 kilometri pe zi în decurs de 1 an. Cel mai greu este să începi să faci progrese spre acest obiectiv. Vei fi nevoit să depui efort moral și fizic imens. Însă, odată cec vei reuși să atingi acest obiectiv, te vei simți invincibil. Și vei putea să-ți stabilești orice obiective și să le atingi.

8. Concentrează-te pe un singur lucru

În drumul spre perfecțiune, vei vrea să încerci multe lucruri, pentru a-ți găsi chemarea. Dar ar fi bine să abordezi lucrurile altfel. Problema multor oameni care încearcă să-ți schimbe viața spre mai bine constă în faptul că ei, de fapt, nu înțeleg de ce au nevoie și își schimbă mereu ocupația.

Totuși, dacă îți schimba mereu interesele, îți va fi foarte greu să-ți evaluezi succesele. Iar din acest motiv e bine să alegi un singur element și să cucerești înățimi în acest domeniu.

Source :

Novapost