8 lucruri care te împiedică să devii o femeie împlinită

O femeie își găsește împlinirea în propria alegere și propriul drum. Pentru unele femei împlinirea așa și nu a găsit drumul spre inima lor. Doar femeia care trăiești aici și acum, construind cu propriile forțe viitorul, femeia care știe să facă din viața sa o prioritate, va găsi liniștea.

Dar există și greșeli în viață. Decizii luate, cuvinte care nu sunt asumate, felul de a nu ține cont de propria persoană. Atunci riști să te pierzi pe drum. Riști să nu mai ajungi o femeie împlinită:

1. Nu asculți de vocea ta interioară

Această reținere te va împiedica să fii o femeie împlinită. Viața îți va aduce multe provocări, multe greutăți, probleme. Ceea ce înveți, decizi, alegi nu se va întâmpla fără ajutorul vocii interioare. Împlinirea înseamnă să-ți asculți inima, cel mai bun ghid pentru a te regăsi.

2. Te subestimezi de fiecare dată

Dacă nu vei avea încredere în propriile tale forțe, în curajul tău de a merge înainte indiferent de orice, nu vei putea să îți exteriorizezi forța ta interioară. Amintește-ți cine ești cu adevărat și îmbrățișează rolul de a fi cel mai bun sine.

Nu-ți ascunde mândria ta, puterea și curajul. Alege să implementezi noi obiceiuri, noi convingeri care să te ajute să-ți exteriorizezi emoțiile și abilitățile. Construiește obiceiuri zilnice de care să te conduci ca să ajungi la resursele tale de putere: citește, ascultă muzică, meditează sau călătorește.

3. Te implici în relații toxice

Oricine poate fi implicat în relațiile toxice, dar întotdeauna au un impact negativ asupra sănătății. Ele sunt calea directă către nefericire și neîmplinire. Acceptând o relație toxică, vei fi împiedicată să trăiești o viață liberă și armonioasă.

Te vei lipsi de limite sănătoase, de comunicare și echilibru sănătos cu oamenii din jurul tău și asta te va face să devii o persoană anxioasă, plină de temeri și frici, de îndoieli și lipsă de respect.

4. Atragi oameni nepotriviți

Nu vei putea evita să întâlnești oameni nepotriviți în calea vieții. Dar ei vor veni și vor pleca din viața ta până în momentul în care tu însăți nu le vei permite să rămână. Dacă vei continua să nu-ți cunoști locul tău în lume, dacă nu vei stabili limite clare pentru oamenii din jur și nu vei avea propriile priorități, oamenii toxici vor continua să intre în viața ta.

Vor continua să se folosească de naivitatea, de bunătatea și sinceritatea ta. Nu accepta în viața ta oameni care nu fac decât să te dea jos de pe muntele împlinirii.

5. Uiți de visurile și dorințele tale

Să uiți de dorințele pe care le-ai construit zi de zi, care ți-au alimentat serile triste, să renunți la visurile care au luat naștere încă din fragedă copilărie și acum au prins și aripi, este cea mai mare greșeală.

Este atât de dureros să fii nevoită să renunți la ceea ce te-a creat și te-a format zi de zi. Nu lăsa pe nimeni să stea în calea fericirii și a visurilor tale spre care ai tins toată viața.

6. Îți este frică să iei decizii importante

Frica de a lua cele mai importante decizii, dar și cele mai corecte, vine probabil din frica de necunoscut și frica de eșecuri. Aceste frici te fac să simți că pierzi controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă. Nevoia de incertitudine te împiedică să te miști din loc și să iei deciziile importante.

7. Ajuți pe toată lumea, dar nu pe tine

Ești o persoană foarte empatică. Este important și frumos acest lucru, dar nu trebuie să uiți și de propria ta persoană. Dacă faci bine, iar foarte multă lume profită de acest lucru, te vei simți neîmplinită și nemulțumită.

Vei simți că tot ceea ce faci tu nu are sens și nici valoare. Dacă nu te vei respecta și nu te vei pune pe primul loc, apărându-ți propriile nevoi și cerințe, nici cei din jur nu vor face acest lucru.

8. Ai rămas blocată în trecut

A rămâne blocat în trecut înseamnă a nu vedea lumina de la capătul tunelului. Alegie să-ți petreci în continuare viața în întuneric. Ai ales trecutul pentru că te ține într-o stare de acceptare. Îți este frică de ceea ce aduce viitorul.

Dar toate aceste gânduri bolnave care te-au distrus la un moment dat nu te vor lăsa să devii liberă. Să cauți adevăratul drum spre împlinire. Încearcă să privești starea ta dintr-o parte, ca un anonim. Să fii conștientă de ceea ce ți s-a întâmplat.

Învață fiecare lecție pe care ți-o oferă viața și învață din ele cele mai utile lucruri. Dă frâu liber imaginației și eliberează-te de frici.

© De Vorbă cu Tine