8 activități minunate, care nu vor permite creierului tău să degradeze!

Iată 8 activități, care te vor provoca să progresezi intelectual, psihologic și fizic. Investește cel puțin jumătate de oră pe zi în aceste activități și vei observa, într-un timp foarte scurt, impactul pozitiv al acestora asupra felului tău de a fi:

Meditația

Meditația ne ajută să ne păstăm calmul în situații stresante, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, dar și să ne concentrăm mai bine asupra anumitor lucruri. Doar 10 minute de relaxare meditativă îți vor remedia starea de spirit și îți vor îmbunătăți sănătatea fiziologică și psihologică.

Grădinăritul 

Grădinăritul este o activitate care are o influență mult mai bună asupra noastră, decât ni se pare la prima vedere:

– El micșorează nivelul cortizolului, adică a hormonului de stres;

– Ne garantează un pozitivism impresionant de-a lungul zilei de muncă;

– Combină lucrul fizic și prosperarea spirituală;

– Micșorează riscul apariției demenței cu 36%;

– Ne provoacă să petrecem timp în aer liber.

Gătitul

Studiile ne arată că oamenii care, de regulă, gătesc acasă se hrănesc mult mai corect și mai sănătos. Un alt plus în acest sens, este faptul că aveți posibilitatea să vă alegeți singuri totalitatea produselor pe care vreți să le gătiți și să le experimentați, făcând adevărate minuni în bucătărie.

Lectura

Lectura contribuie la un progres intelectual, de-a dreptul, incredibil. Ea ne dezvoltă capacitățile cognitive, dar și spiritul analitic. Nu mai vorbim de dezvoltarea vocabularului activ și acumularea unor experiențe teoretice. Pe lângă toate aceste lucruri, lectura mai contribuie și la ameliorarea stresului cu circa 68% la sută.

Dansul

Dansul nu înseamnă doar o minunată activitate fizică, care contribuie la plăsmuirea unui corp frumos și a unui somn calitativ. Dansul mai înseamnă și dezvoltarea logicii și a anumitor părți ale creierului, în procesul de asimilare a mișcărilor.

Șahul

În timpul șahului sunt implicate ambele emisfere ale creierului, se dezvoltă atenția, spiritul analitic și gândirea strategică.

Jurnalul personal

Jurnalul personal este o modalitate perfectă de a-ți controla și organiza planurile, visele și gândurile, într-un tot întreg. În cadrul jurnalului personal, ne implicăm afectiv, creativ-artistic, dar, în același timp, ne descoperim pe noi înșine.

Studierea limbilor străine

Studiind limba și cultura altor țări, devii mai inteligent. Acest lucru contribuie la creșterea stimei de sine, dar și a motivației. Acest hobby este potrivit oamenilor ambițioși, cu deschidere spre univers.

Sursa :