fb

8 abilități care îți pot schimba viața și pe care le poți învăța timp de 6 luni

Fiecare are capacitatea de a învăța o abilitate care îi poate schimba viața în doar 6 luni.

Prin lucruri care îți pot schimba viața, vreau să spun lucruri care pot avea un impact pozitiv asupra vieții tale, chiar dacă este ceva ce azi nici nu-ți trece prin minte. Anumite calități ne pot aduce beneficii imediat, în timp ce altele ne pot schimba viața în momentul în care ne așteptăm mai puțin.

1. Mărirea vitezei de citire

Bill Gates afirma că dacă ar avea o super putere, ar fi capacitatea de a citi mai repede. Ceea ce înțelegea Gates și restul lumii de succes – cunoașterea este putere. Capacitatea de a procesa mai rapid informația din cărți, articole și rapoarte este un lucru care te va ajuta să înveți mai repede și, prin urmare, să îți îmbunătățești fiecare aspect al vieții tale mai repede.

Cum poți învăța acest lucru: astfel de cursuri devin tot mai populare, pentru că mulți oameni realizează cât te limitat este timpul pe care îl avem. Poți găsi cursuri gratuite ca Read Speeder sau poți învăța cum să folosești Spritzlet – îți va permite să citești mai rapid articolele, datorită unei extensii ale browser-ului.

2. Vorbitul în public

Cercetările arată că oamenii au frică de discursurile în public. Există un sentiment terifiant atunci când trebuie să te afli în fața unor zeci sau sute de oameni. Te simți complet expus. În acel moment ești cel mai vulnerabil, dar discursurile publice îți pot schimba viața.

Warren Buffet a oferit un sfat absolvenților: calitatea numărul unu care îți poate aduce succesul este vorbitul în public. Toate domeniile, începând de la comunicare, încredere și până la vânzări se dezvoltă doar atunci când stăpânești bine această calitate.

Unde poți învăța asta: Din fericire, există o mulțime de comunități care organizează întâlniri locale. Vei găsi vorbitori publici minunați, care vor încuraja începătorii să pășească spre următorul nivel. Informează-te.

3. Limba spaniolă

Fiind pe a 3-a poziție în topul celor mai vorbite limbi de pe glob, cunoașterea acesteia îți va permite să te relaționezi cu peste 500 milioane de oameni din întreaga lume.

Spaniola se află pe această listă pentru că este una dintre cele mai ușoare limbi. Sigur, limba mandarină este cea mai importantă pe care ar trebui să o înveți, dar este una extrem de dificilă. După nivelul de importanță și timpul de învățare a unei limbi, spaniola ar fi în fruntea topului.

De unde să începi: Dacă  dorești să o înveți în cel mai eficient mod, trebuie să interacționezi zilnic cu persoanele vorbitoare de spaniolă. Există multe site-uri care oferă profesori spanioli.

4. Contabilitatea

Dacă vrei să intri în afaceri, contabilitatea este una dintre fundamentele de bază pentru a avea succes în acest domeniu. Chiar dacă nu este necesar să fii un expert, cu siguranță trebuie să înțelegi elementele de bază.

Această capacitate îți poate fi utilă chiar și pentru a gestiona propriile finanțe, a-ți atinge obiectivele financiare și a avea mai mult control asupra vieții tale.

De unde să începi: O poți învăța din cărți sau poți căuta cursuri gratuite on-line.

5. Microsoft Excel

Majoritatea oamenilor care citesc acest lucru, probabil, au doar cunoștințe de bază în Microsoft Excel. Există o mulțime de funcționalități importante, dar ascunse, care ți-ar putea face viața mai ușoară.

Microsoft Excel reprezintă și un mare avantaj dacă ești în căutarea unu post de muncă, pentru că multe întreprinderi se bazează pe Excel pentru a organiza și gestiona mai multe părți ale businessului lor.

De unde poți începe: Poți găsi o mulțime de resurse și clipuri online pentru a învăța acest program. Poți încerca Excel Exposure, Lynda și Excel with Business.

6. Blogging/ Vlogging

Blogurile reprezintă un instrument puternic dacă vrei să-ți răspândești ideile, să îți creezi propriul brand sau să îți dezvolți afacerea. De când a fost introdus, blogurile au viața lor proprie, iar în prezent există milioane de bloguri scrise zi de zi.

Cum poți începe: Oricine își poate începe un blog chiar astăzi. Tot de ce ai nevoie este o platformă software ca de exemplu WordPress, care este total gratuită. Modul cel mai bun de a învăța să faci asta este să începi să scrii. Există și tehnici pe care le poți învăța pentru a-ți promova blogul, dar cea mai bună cale este de a scrie cât mai mult.

7. Antrenamentele cu greutăți

Da, acest tip de antrenamente reprezintă o abilitate. Nu atât de avansată ca și programarea  sau nu va dura atât timp ca și cum ai învăța o limbă străină. Trebuie doar să înveți elementele de bază. Astfel vei vedea rezultatele mai rapid, indiferent de obiectivele tale, doar înțelegând cum trebuie să te antrenezi în mod corespunzător.

De unde poți începe: Există body builders minunați care își împărtășesc experiențele pe youtube. Poți căuta câteva canale pe acest subiect și ești liber să îți începi aventura.

8. Editarea fotografiilor și clipurilor video

Advertisement

În era digitală în care trăim nu ai cum să eviți fotografiile și videoclipurile. De fapt, rețelele de socializare s-au depărtat de distribuirea textelor și se axează mai mult pe poze și video.

Cum poți începe: Pentru editarea pozelor, poți utiliza Photoshop. Pentru cea a videoclipurilor, poți utiliza iMovie sau Final Cut Pro. Există zeci de instrumente de editare, dar ceea ce contează cu adevărat sunt abilitățile tale de editare, nu instrumentul în sine.

via: lifehack.org